Skip to main content

Μαρέβα Μητσοτάκη: Γιατί μηνύει την Έ. Ακρίτα – «Θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου» λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε “και”. Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει: «Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι. A bientot, madame».

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, «με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της», θα προβεί΄Έλεκατά της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενας Ακρίτα, «σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα», ενημέρωσε νωρίτερα το πρωθυπουργικό γραφείο, που σημειώνει:

«Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της».

Τι έχει γίνει

Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε άλλη ανάρτηση όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων η φράση «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα», καταλήγοντας «Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση έγραφε:

«Το «λάθος» της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ. Εδώ που τα λέμε είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε να είναι γυναίκα, επιχειρηματίας, ανεξάρτητη οικονομικά. Πληρώνει σήμερα ακριβά αυτές τις επιλογές. Αν είχε γεννηθεί Τάιλερ ας πούμε, να είναι άεργος και να κρέμεται από το παντελόνι του άντρα της, να σέρνεται σαν βαλιτσάκι από τον σύζυγό της σε κομματικές συνάξεις σε ταβέρνες και συνέδρια σε ρόλο κλακαδόρου, να τον ακολουθεί παντού, να είναι η σκιά του, να φοράει κολλητά παντελόνια που να αναδεικνύουν τους γλουτούς της, να γλυκοκοιτάζει τον άντρα της μπροστά στις κάμερες και να δηλώνει έτσι ότι είναι η δούλα και κυρά του υπεύθυνη για το κατούρημα του σκύλου τους · όλα αυτά τα παραπάνω που δεν είναι η Μαρέβα είναι τα τεράστια «λάθη» της στην χώρα όπου οι εκδότες για να πουλήσουν τα φύλλα του σεξισμού τους διατυμπανίζουν τον σεξισμό τους σαν παράσημο, γιατί αυτά τα πρότυπα τύπου Τάιλερ έχουν μάθει απ’τους πατεράδες και μανάδες τους. για τον ρόλο των γυναικών στην δημόσια ζωή. Οι γυναίκες για αυτούς, όσο πιο επιτυχημένες και ανεξάρτητες είναι, τόσο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι. Γί αυτό, Μαρέβα, κρίμα που δεν γεννήθηκες Τάιλερ».

Η Έλενα Ακρίτα απάντησε: 

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα.
Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.
Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.
Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.
Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.
Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.
Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.
Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.

Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.
Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.
Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.

Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα