Skip to main content

Γιώργος Παπανδρέου: Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Εκρέμ Ιμάμολγου για την επανεκλογή του

Dimitris Kapantais / SOOC

«Μια σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία στη Τουρκία που αναδεικνύει τη δυναμική της αντιπολίτευσης»

Τον Εκρέμ Ιμάμογλου, για την επανεκλογή του στην Κωνσταντινούπολη, συνεχάρη με ανάρτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Συγχαρητήρια στον φίλο Εκρέμ Ιμάμογλου για την επανεκλογή του ως δημάρχου Κωνσταντινούπολης! Μια σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία στη Τουρκία που αναδεικνύει τη δυναμική της αντιπολίτευσης. Για τη συνεχή πρόοδο και τη θετική αλλαγή» ανέφερε στο μήνυμά του, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με καταμετρημένες τις περισσότερες ψήφους, ο Ιμάμογλου κέρδισε με προβάδισμα 10 μονάδων τη δημαρχία στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) διατήρησε τον έλεγχο της Άγκυρας και κέρδισε άλλες 15 δημαρχιακές έδρες σε πόλεις σε εθνικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα σηματοδότησαν τη χειρότερη ήττα για τον Ερντογάν και το κόμμα του AKP στις δύο και πλέον δεκαετίες στην εξουσία τους και θα μπορούσαν να σημάνουν μια αλλαγή στο διχασμένο πολιτικό τοπίο της χώρας. Τα διεθνή πρακτορεία σχολιάζουν πως οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τον πρόεδρο για την επώδυνη οικονομική κρίση.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Το νέο πολιτικό τοπίο μετά την οδυνηρή ήττα Ερντογάν και η αντίδραση των αγορών