Skip to main content

Χ. Δούκας: Φωτιά για την λέξη «μπάτσος» και η απάντηση από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Menelaos Myrillas / SOOC

Οργισμένη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Φωτιά άναψε βίντεο στο οποίο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, φέρεται να αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους», κάτι που προκάλεσε την οργή των αστυνομικών, αλλά και την διάψευση Δούκα, κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ακούγεται συζήτηση μιας κατοίκου με τον Δήμαρχο όπου ο τελευταίος  λέει: «Είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη “μπάτσοι”.

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο. Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»…» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, καταγγέλλει  πως «η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι», καθώς όπως υποστηρίζει επρόκειτο για απάντηση σε σχετική φράση δημότη η οποία κόπηκε σκοπίμως από το βίντεο.

Ειδικότερα ο Χ. Δούκας αναφέρει: 

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλομπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε. Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί “κατωτέρων” για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή! ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.