Skip to main content

Ν. Δένδιας: «Θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πηγή φωτογραφίας: Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην αμυντική βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία

Την πάγια θέση της Ελλάδας για την στήριξη στην Ουκρανία, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η παροχή αμυντικού υλικού και εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συνεργασία ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα της χώρας.

ΥΕΘΑ, Νίκος Δένδιας και Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.

Σημειώνεται πως στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

«Θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την παρέμβασή του υπογράμμισε ότι αποτελεί θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματος της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε.

Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της.

Σημειώνεται πως στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Υπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Ουκρανίας,  Rustem Umerov, Γαλλίας, Sebastien Lecornu, Γερμανίας, Boris Pistorius και τον Υφυπουργό Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey