Skip to main content

Βολές σε Κασσελάκη και από ΠΑΣΟΚ – Νέα Αριστερά για τις εταιρείες στο εξωτερικό

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται κριτική πια μόνο από τη δεξιά πτέρυγα

Βολές όχι μόνο από τη ΝΔ αλλά πλέον και από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται πολιτικές πιέσεις να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασής του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία μέχρι πρόσφατα δεχόταν κριτική μόνο από τη δεξιά πτέρυγα της Βουλής για τη φερόμενη παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες, πλέον βάλλεται και από το κέντρο και τα αριστερά, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές. Ενδεικτική περίπτωση των νέων ισορροπιών που δημιουργούνται για την υπόθεση αποτελεί η στάση του ΠΑΣΟΚ το οποίο μέχρι πρότινος απέφευγε τις απευθείας επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον χρησιμοποιεί οξύτατη γλώσσα κατά του κ. Κασσελάκη και ζητά απαντήσεις από την Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: «Εν δυνάμει υπουργός Μητσοτάκη»

Στην τελευταία σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη εν δυνάμει Υπουργό του κ. Μητσοτάκη» και μάλιστα του καταλόγισε ότι επέλεξε ως έδρα των επιχειρήσεών του το Delaware των Ηνωμένων Πολιτείων γιατί εκεί «δεν χρειάζεται να καταβάλει μια σειρά από φόρους όπως ο φόρος εισοδήματος και επί των πωλήσεων ενώ επιπλέον τα μέλη και οι διαχειριστές μιας Delaware LLC είναι ανώνυμοι, προστατεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία». Περαιτέρω, σε άκρως σκωπτική διάθεση η Χαριλάου Τρικούπη κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να διαβάσει όσα αναφέρει η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Delaware σημειώνοντας ειρωνικά ότι «θα περάσει και πιο ευχάριστα η ώρα στον θάλαμο μέχρι τη σκοπιά».

Νέα Αριστερά: «Να δώσει τώρα το Πόθεν Έσχες του ο κ. Κασσελάκης»

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου του ζήτησε, όμως, χθες και η Νέα Αριστερά με πηγές του κόμματος να δηλώνουν ότι αν ο κ. Κασσελάκης δεν έχει τίποτε να κρύψει, όπως ισχυρίζεται, τότε θα πρέπει να δώσει τώρα το Πόθεν Έσχες του στη δημοσιότητα και όχι τον Ιούνιο. «Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ» συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. Επίσης κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες παρακολουθούν ένα «θλιβερό μπρα ντε φερ» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «για το εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Κασσελάκης έχει καλύτερη τεχνογνωσία σε εξωχώριες εταιρείες, φορολογικούς παραδείσους και διαδρομές χρημάτων μεταξύ εταιρειών».

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ΠΑΣΟΚ τείνει χείρα βοηθείας στη ΝΔ κατά Κασσελάκη»

Την κριτική του ΠΑΣΟΚ κατά του κ. Κασσελάκη στηλίτευσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την τοποθέτησή του, έσπευσε να τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για ένα ανύπαρκτο ουσιαστικά θέμα» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

«Η οικονομική και φορολογική εικόνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, είναι πεντακάθαρη και μάταια προσπαθούν τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης να βρουν σκιές» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννούλης. «Ασχολούνται όλοι με τον Κασσελάκη. Αλήθεια, μπορούν να μας εξηγήσουν πως στη ΝΔ μπαίνουν φτωχοί και με μισθό βουλευτή φτάνουν να έχουν και 30 σπίτια;» διερωτήθηκε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ