Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το α΄ μισό του 2015 – Ο Τσίπρας έχει τα κότσια να κάνει αυτοκριτική

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν έχω καμία ενεργή συμμετοχή σε εταιρεία - Δεν κατεβαίνουμε για να χάσουμε στις ευρωεκλογές»

Τη συζήτηση γύρω από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο εξωτερικό θέλησε να κλείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στον στρατό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία «ενεργή συμμετοχή» σε εταιρείες αυτή τη στιγμή, επαναλαμβάνοντας πως θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες» δήλωσε προαναγγέλλοντας πως θα καταθέσει «ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα». Εξαπέλυσε δε εκ νέου βέλη κατά της Ν.Δ. διερωτώμενος τι συμβαίνει «με το δάνειο της Νέας Δημοκρατίας που αγγίζει το μισό δισ. και κάθε χρόνο το ποσό αυξάνεται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κασσελάκης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εξέφραζε μέχρι το πρώτο μισό του 2015, καθώς ήταν «απογοητευμένος» όπως και με τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν. Ωστόσο – όπως είπε – σίγουρα τον εξέφραζε μετά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μας έβγαλε από τα μνημόνια και φεύγοντας άφησε στα ταμεία του κράτους 37 δισ. ευρώ».

Οι σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τα «λάθη»

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απάντησε πως «ήταν καλός πρωθυπουργός και έχει τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του». Ερωτηθείς αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθη, απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε να τα κατονομάσει. Είπε ακόμη ότι έχει «άριστες σχέσεις» με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς χαίρουν της εμπιστοσύνης μου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, «χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του», ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι «με τον Παύλο είχαμε μια διαφωνία στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με τον Νίκο Παππά δεν διαφωνήσαμε ποτέ».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως στόχος του είναι να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές ενώ για τις ευρωεκλογές απάντησε: «Πάμε για την ανατροπή. Δεν βάζω πήχη, αλλά δεν κατεβαίνουμε…για να χάσουμε». Για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος τόνισε πως δεν θα αποφασίσει ο ίδιος για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές, αλλά θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. «Η δική μου άποψη είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την άποψη των μελών» πρόσθεσε.

«Να αλλάξει η θητεία, να γίνει επαγγελματικός ο στρατός»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε τη θέση του για τον στρατό, επισημαίνοντας ότι η υποχρεωτική θητεία πρέπει να είναι «πολύ μικρότερη», να είναι «κοινωνική» και ο στρατός να γίνει «επαγγελματικός». «Θα πρέπει να δούμε πώς αγόρια και κορίτσια θα μπορούν να προσφέρουν κοινωνική θητεία. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο οι φαντάροι μας να αμείβονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα και να φτωχοποιούνται οι οικογένειες τους» είπε.

«Ιδεολογικά συμπαγής ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τόνισε επιπλέον πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ιδεολογικά συμπαγής» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πλέον κανένας μέσα στο κόμμα που να λέει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».