Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Διερευνούμε τα αίτια και την πηγή της επίθεσης στην Οδησσό

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην χθεσινή επίθεση στην Οδησσό στο πλαίσιο συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη – Βολοντίμιρ Ζελλένσκι, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, δήλωσε ότι «είμαστε σε άμεση συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας».

Ουκρανία: Έκρηξη στην Οδησσό εν μέσω της επίσκεψης Μητσοτάκη – Ασφαλής η ελληνική αποστολή

Επιπλέον, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Μάντζου για το περιεχόμενο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Οδησσό, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ