Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα βλέπετε διαρκώς τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η ακρίβεια νούμερο 1 ζήτημα για τους πολίτες

Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το νούμερο ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την ελληνική κοινωνία παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, που περιόδευσε σήμερα στον Ασπρόπυργο, ενώ διαβεβαίωσε τους κατοίκους  ότι θα ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη τους κατά τις τελευταίες εκλογές.

«Κρατήστε το αυτό ως ένα συμβόλαιο αλήθειας το οποίο υπογράφουμε και θα βλέπετε διαρκώς τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα παρά τις μεγάλες δυσκολίες, την καθημερινότητα να βελτιώνεται και τη χώρα συνολικά να προοδεύει και να προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι διαρκώς παρούσα με ελέγχους στην αγορά, με διαρθρωτικές παρεμβάσεις, «έτσι ώστε όχι μόνο να συγκρατούμε τον πληθωρισμό, αλλά να μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε και πραγματικές μειώσεις τιμών που θα έχουν επίπτωση στο καλάθι του νοικοκυριού και στο πόσα χρήματα ξοδεύετε κάθε μήνα για να υποστηρίξετε τις οικογένειές σας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές και είπε ότι θα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά οι Έλληνες πολίτες ποιους ευρωβουλευτές θα στείλουν στην επόμενη Ευρωβουλή για να μπορέσουν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για τα εθνικά δίκαια μέσα στο περίπλοκο περιβάλλον των Βρυξελλών.

«Η δική μας παράταξη δεν χρειάζεται να διαφημίσει τα ευρωπαϊκά της διαπιστευτήρια. Συμπληρώνουμε 50 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι η παράταξη η οποία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Kαι βέβαια η δική μας παράταξη είναι αυτή η οποία κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη τις πολύ δύσκολες εποχές του 2015 και η δική μας παράταξη είναι αυτή που κάνει βήμα-βήμα την Ελλάδα μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα σε όλα τα επίπεδα» προσέθεσε.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες που δεν θα μπορέσουν να είναι στις κάλπες την ημέρα των εκλογών, να εγγραφούν στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

«Θέλω, λοιπόν, να ζητήσω από όλες και από όλους να αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με τη σημασία που τους αξίζει. Να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι έχουμε αυτή τη φορά και τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. Αυτό έχει μεγάλη αξία για ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ανάπηρους συμπολίτες μας, νέους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να θέλουν να δουλέψουν σεζόν, να είναι σε ένα νησί το καλοκαίρι και να μην μπορούν να επιστρέψουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Η πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ανοιχτή. Όποιος έχει δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, μπορεί να ψηφίσει και επιστολικά» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε μία πολύ μεγάλη επένδυση, η οποία δρομολογείται στην περιοχή του Ασπροπύργου, στις εγκαταστάσεις της παλιάς Χαλυβουργίας, όπου θα κατασκευαστεί ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα logistics στον κόσμο.

“Παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας μόνο σε αυτό το κέντρο, για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική, καλές δουλειές, καλοπληρωμένες δουλειές στα νέα παιδιά της Δυτικής Αττικής” είπε ο κ.Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

“Και δεν είναι η μόνη επένδυση αυτή η οποία γίνεται και μετατρέπει τον Ασπρόπυργο σε ένα πανευρωπαϊκό κέντρο logistics, συνδυασμένων μεταφορών. Από την ανάπτυξη του κλάδου θα ωφεληθεί συνολικά ολόκληρη η Δυτική Αττική. Γίνονται, λοιπόν, πολλά πράγματα και η χώρα αλλάζει και η Δυτική Αττική αλλάζει και ο Ασπρόπυργος αλλάζει. Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ – 1200 θέσεις εργασίας

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο που αγοράστηκε από την HIG Capital προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα Trimodal Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου, αφού θα συνδέεται με τα μεταφορικά δίκτυα τόσο από θάλασσα όσο και από στεριά, όπως και με το δίκτυο του ΟΣΕ.

Το συγκεκριμένο έργο, το πρώτο του είδους, καθιστά την Ελλαδα ως Logistics Hub και ανοίγει το δρόμο για να έρθουν στη χώρα μας εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ τα distributions centers για τις ευρωπαϊκές τους λειτουργίες, με λιμάνι εισόδου τον Πειραιά. Πρόκειται για μια πράσινη επένδυση σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη που θα δώσει προοπτική ανάπτυξης καθώς θα δημιουργήσει πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας ενώ αναμένεται να έχει καθαρό ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα για την Ελλάδα άνω των 100 εκ. ευρώ (φόροι, τέλη, εισφορές κλπ).

Παράλληλα σηματοδοτεί την προοπτική της ανάπλασης επιβαρυμένων βιομηχανικών χώρων. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδων χωρων, με δυνατοτητα μεταποιητικων δρασεων. Η εφοδιαστική αλυσίδα συνεισφέρει σήμερα στην Ελλάδα περίπου το 10% του ΑΕΠ και απασχολεί 200 χιλιάδες εργαζόμενους. Με τις νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές και μεταφορικά δίκτυα και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μπορεί να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο ώστε να πετύχουμε το στόχο η Ελλάδα να γίνει ένας διεθνής διαμετακομιστικός κόμβος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με την πρόσφατη αξιολόγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας η Ελλάδα καταγράφει σημαντική Βελτίωση της Παγκόσμιας Κατάταξης των Ελληνικών Logistics: Από την 42η θέση το 2018 στην 19η θέση το 2023. Στόχος της Κυβέρνησης είναι μέχρι το 2030 η χώρα μας να καταταγεί στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως ώστε να αποτελεί σημαντικό κρίκο στις Παγκόσμιες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.