Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση στο «βρείτε μου αντίπαλο»; Όλα δείχνουν Όλγα Γεροβασίλη

Φωτ. Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αποφασίζει εντός των επομένων ωρών η Όλγα Γεροβασίλη - Πότε αναμένονται ανακοινώσεις - Ανοικτό το πότε θα στηθούν οι κάλπες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη που αντιτίθενται στη λογική και τις πρακτικές του Στεφανού Κασσελάκη, να είναι πολύ κοντά, όπως όλα δείχνουν, στο να δώσουν απάντηση στην παρότρυνση/ πρόκληση του προέδρου: «Βρείτε μου αντίπαλο να πάμε σε κάλπες».

Φαβορί φαίνεται να είναι η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει τη στήριξη και του Αλέξη Τσίπρα. Από το πρωί είχε επαφές με στελέχη του κόμματος και, όπως έλεγαν πηγές από το περιβάλλον της στη «Ν», έως το βράδυ θα έχει λάβει την απόφασή της.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της θα μπορούσε να γίνει απόψε ή αύριο, Σάββατο, κατά την ομιλία της στο συνέδριο.

Μεταξύ των προσώπων που συνάντησε ήταν και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Αν και το όνομά του «έπαιζε» δυνατά για την κούρσα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Αμηχανία και άδειες καρέκλες – Ανοικτό πότε θα στηθούν οι κάλπες

Σήμερα, δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του Συνεδρίου χαρακτηρίστηκαν από έντονη αμηχανία, και άδειες καρέκλες. Η φαινομενική «ησυχία» στη συνεδριακή αίθουσα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θορυβώδεις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις

Ανοιχτό παραμένει, μεταξύ άλλων, και το πότε ακριβώς θα στηθούν κάλπες για την προεδρία.

Στόχος της πλευράς Κασσελάκη είναι οι τετραπλές κάλπες στις 9-10 Μαρτίου – αν και δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί ο χρόνος για μία τέτοια διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και να προσφύγει στη βάση του κόμματος άναψε τη συζήτηση για το αν και ποιος θα μπορούσε να καταθέσει υποψηφιότητα απέναντι στον νυν πρόεδρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό της κρίσης – Από την παραίτηση Τσίπρα στον Κασσελάκη και ξανά στη βάση

Ο κ. Κασσελάκης είχε αναδειχθεί πρόεδρος στις 24 Σεπτεμβρίου του 2024 με ποσοστό 56%, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρό ρεύμα εσωκομματικής αμφισβήτησης. Αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο στάδιο Tae Kwon Do ξεκίνησαν διαβουλεύσεις για το αν μπορεί να βρεθούν πιθανοί διεκδικητές της ηγεσίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη, ένα στέλεχος με κυβερνητική και κοινοβουλευτική εμπειρία, είναι ένα από τα ονόματα που βρισκόταν έντονα στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες. Η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στην κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει προς τα μέλη του κόμματος το επίμαχο ερωτηματολόγιο, ζητώντας την σύγκληση των κομματικών οργάνων. Φέρεται επίσης να ήταν από τα μέλη που ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να δώσουν «λευκή επιταγή» στον κ. Κασσελάκη, όταν εκείνος ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη στο πρόσωπό του μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Δ. Τεμπονέρας: Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος εμφανιζόταν επίσης ως ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα, επιβεβαίωσε στη «Ναυτεμπορική» ότι δεν θα μπει στη νέα κούρσα για την ηγεσία, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα «χαρτιά» του για το αν θα στηρίξει κάποιο άλλο πρόσωπο.

Σ. Φάμελλος: Δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος θέλησε να βάλει φρένο στα σενάρια περί καθόδου του στην εσωκομματική κούρσα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open την Παρασκευή: «Δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία για μένα οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές».

Στ. Κασσελάκης: Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι «οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα, πρέπει να ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει κόμμα μελών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «είμαι το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο στην καρέκλα, θέλω να προσφέρω στον τόπο από μια θέση που έχει τη νομιμοποίηση των μελών και της βάσης, από ένα κόμμα που δεν χρωστάει σε κανέναν και από έναν χώρο που μπορεί να ενώσει όλο τον πολιτικό κόσμο».

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να «ενώσει όλον τον προοδευτικό κόσμο, σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία».