Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε live τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου

Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο γήπεδο Tae Kwon Do, εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα.

Έχουν μιλήσει ήδη μεταξύ άλλων οι Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου, Γιώργος Τσίπρας και Νίκος Παππάς. Ο κ. Τεμπονέρας έβαλε ουσιαστικά τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα πριν ανέβει στο βήμα του Συνεδρίου είχε συνάντηση και με την Όλγα Γεροβασίλη.

Η τελευταία έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με στελέχη σήμερα και έως το βράδυ αναμένεται να λάβει την οριστική της απόφαση. Η υπόψηφιότητά της θα μπορούσε να ανακοινωθεί είτε απόψε, είτε αύριο από το βήμα του Συνεδρίου. Σε κάθε περίπτωση οι διεργασίες για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πέντε μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε νέες, τετραπλές κάλπες με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι με βάση το καταστατικό οι κάλπες για τις τοπικές και νομαρχιακές εκλογές θα πρέπει να στηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων από το συνέδριο του κόμματος.

«Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα» δήλωσαν στη Ναυτεμπορική πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως είναι δύσκολο να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου, δεδομένου – όπως είπαν – πως «διαδικαστικά ίσως δεν προλαβαίνουμε».

Διαβάστε περισσότερα 

ΣΥΡΙΖΑ: Θα βρεθεί αντίπαλος απέναντι στον Κασσελάκη; Οι πιθανές υποψηφιότητες