Skip to main content

Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μέτσολα: Να γίνει με δημοσιότητα η συνάντηση της Προέδρου του ΕΚ με την αντιπολίτευση

Nick Paleologos / SOOC

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για την επίσκεψη της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης αναμένεται να έχει συνάντηση η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη χώρα μας.

Η κ. Μέτσολα θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή, ενώ θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τις συναντήσεις της με την αντιπολίτευση, η Νέα Αριστερά καταγγέλλει πως «η Ν.Δ. αποφάσισε η κυρία Μέτσολα να πραγματοποιήσει ομιλία, όχι όμως να υπάρξει δημόσιος διάλογος με τα κόμματα όπως είχε συμβεί στην αντίστοιχη επίσκεψη του Νταβίντ Σασόλι το 2021».

«Έπειτα από πιέσεις και την επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη συνάντηση μισής ώρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης χωρίς να εξασφαλίζεται όμως η δέουσα δημοσιότητα με παρουσία του Τύπου.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φοβάται τον διάλογο στον απόηχο των όσων καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να κρυφτεί. Απαιτούμε έστω κι αυτή η λειψή συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνει με δημοσιότητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στη Ναυτεμπορική

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1594181/romperta-metsola-sti-n-perissoteres-dapanes-tis-ee-gia-tin-amyna-na-akoysoyme-toys-agrotes/