Skip to main content

Νέα δυσφορία σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για το «πάνελ των τριών» απέναντι στη ΝΔ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τη συζήτηση οργανώνει η ΕΦ.ΣΥΝ. με τίτλο: «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;»

Ενοχλημένες παραμένουν η Κουμουνδούρου και η Χαριλάου Τρικούπη για την προγραμματισμένη εκδήλωση της Τρίτης με συμμετέχοντες τον Διονύση Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά) και θέμα συζήτησης τη συγκρότηση κεντροαριστερού μετώπου κατά της ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Πέτρος Παππάς, άσκησε χθες νέα κριτική στο κ. Τεμπονέρα για την παρουσία του στην πολιτική συζήτηση της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου (18:00) στο Θέατρο Άλφα την οποία διοργανώνει η Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Μια συζήτηση που επείγει: Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» και συντονιστή τον πολιτικό συντάκτη, Δημήτρη Τερζή. Ειδικότερα, χαρακτήρισε την εκδήλωση «άκαιρη», «χωρίς πραγματική πολιτική στρατηγική στόχευση» και συμπλήρωσε ότι είναι λάθος ότι «ετεροπροσδιορίζεται από το πρόσωπο του πρωθυπουργού».

Π. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαντήσει στο «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;»

Ο κ. Παππάς υποστήριξε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει απαντήσει αυτό το ερώτημα» με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. «Με ποιους συζητάμε πραγματικά; Με τη Νέα Αριστερά, η οποία αποφάσισε να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ δεν αντέξανε μέσα στην Αριστερά, θα συγκροτήσουν και Κεντροαριστερό μέτωπο» διερωτήθηκε. Στη συνέχεια όμως τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές. «Ο διάλογος μπορεί να ξεκινήσει και μετά τις Ευρωεκλογές και η συζήτηση είναι ανοιχτή. Όταν η Κεντροαριστερά ενώνεται, μπορεί να καταγάγει νίκες, όπως φάνηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές» είπε.

Σπίρτζης: Γίνεται μια εκδήλωση για να «φανούν» κάποια στελέχη

Κατά της εκδήλωσης τάχθηκε και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστος Σπίρτζης, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ακόμη και με τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου. «Νομίζω ότι δεν θα πάω» είπε ερωτηθείς σχετικά. Στη συνέχεια ανέφερε ότι παρότι «λατρεύει», όπως είπε, τους τρεις ομιλητές, τα ζητήματα συνεννόησης και συνεργασίας πρέπει να συζητούνται μέσα στα κόμματα. «Το να γίνεται μια εκδήλωση μόνο για να φανούν κάποια στελέχη δεν λέει τίποτε» ανέφερε επικριτικά.

Γεροβασίλη: Μην δημιουργούμε προσδοκίες που θα διαψευστούν

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε μεν ότι δεν είναι αντίθετη στο διάλογο και στον προβληματισμό αλλά εξέφρασε και εκείνη τη διαφωνία της λέγοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε προσδοκίες που πολύ σύντομα θα διαψευστούν. Παρέπεμψε, μάλιστα, στην άρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές της απλής αναλογικής και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των κομμάτων «θα είναι το επόμενο διάστημα εκ των πραγμάτων ανταγωνιστικές» λόγω των ευρωεκλογών.

Γλαβίνας: Αυτοαναφορική συζήτηση

Δυσαρέσκεια για την εκδήλωση εξέφρασε, όμως, για μία ακόμη φορά και το ΠΑΣΟΚ μέσω του Εκπρόσωπου Τύπου, Θανάση Γλαβίνα ο οποίος μίλησε για «αυτοαναφορική συζήτηση». «Τέτοιες ενέργειες ενδεχομένως να θολώνουν το μήνυμα και την πορεία, που χαράσσει το κόμμα προς τις ευρωεκλογές. Εμείς αυξάνουμε τα ποσοστά μας και κάνουμε προσπάθεια να καταστούμε πρωταγωνιστές στο χώρο της κεντροαριστεράς» είπε ο κ. Γλαβίνας.