Skip to main content

Ν. Παππάς στο Naftemporiki TV: Στη Θεσσαλία χρειάζεται παρέμβαση τύπου «σχέδιο Μάρσαλ» – Θα κριθούμε όλοι στις ευρωεκλογές

«Η Ν.Δ. και η κυβέρνησή της δεν μπορεί να εγγυηθεί την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της απέναντι στους αγρότες και στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας άσκησε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σχολίασε πως «το προβληματικό είναι ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχουμε την τυπική ετήσια κινητοποίηση των αγροτών». «Δεν πρόκειται για αυτό, η Θεσσαλία, η καρδιά της αγροτικής παραγωγής έχει υποστεί μια μεγάλη καταστροφή, εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, θα πηγαίνουμε με παραμετρικού τύπου παρεμβάσεις» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Τα δημοσιονομικά δεν είναι δυνατόν να τα θυμόμαστε κάθε φορά που μιλάμε είτε για τα Πανεπιστήμιά μας, είτε για τις αγροτικές ενισχύσεις, είτε για τις αποζημιώσεις και να τα ξεχνάμε κάθε φορά που ανοίγουμε τα θέματα των εξοπλισμών (…) Η κυβέρνηση θα μπορούσε να μην έχει μειώσει τον φόρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, να μην έχει μειώσει τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου, να μην έχει δώσει φοροαπαλλαγή για τις γονικές παροχές μέχρι οκτακόσιες χιλιάδες ανά γονιό και ανά παιδί, υπάρχουν τρόποι να βρεθούν τα χρήματα».

Ο κ. Παππάς επισήμανε πως «η Ν.Δ. και η κυβέρνησή της δεν μπορεί να εγγυηθεί την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη». Όπως ανέφερε «για τη Θεσσαλία χρειάζεται μια μεγάλη παρέμβαση τύπου σχέδιο Μάρσαλ, υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και ευρωπαϊκοί πόροι αλλά και εθνικά κονδύλια τα οποία να διοχετευτούν εκεί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Παππάς επισήμανε πως «δεν υπάρχει μαγικό κουμπί που θα το πατήσεις σήμερα και αύριο όλα θα είναι ομαλά, αλλά μέχρι να επανέλθει στην κατάσταση που να προσεγγίζει την προτεραία πρέπει να προστατευτεί το εισόδημα και η δυνατότητα για επιβίωση όλων των ανθρώπων εκεί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους που τους έχουν μειώσει οι περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση». «Έχει γίνει μια διατίμηση στο ποσοστό κέρδους σε κάποια είδη βασικής διατροφής, μόνο στο τελευταίο σκαλοπάτι, από τον χονδρέμπορο στο ράφι, εκεί το κακό έχει γίνει στην μεγαλύτερη του κλίμακα. Χρειάζεται διατίμηση του κέρδους και στα πρώτα στάδια εισαγωγής και διανομής των προϊόντων, ελέγχους και μείωση των έμμεσων φόρων» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και σε σχετική ερώτηση της Νικόλ Λειβαδάρη για το εάν θα κριθούν και οι ηγεσίες στις ευρωκάλπες, απάντησε πως «όλοι μας κρινόμαστε». Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μεγαλύτερη ομοιογένεια συγκριτικά με την περίοδο πριν από το κύμα αποχωρήσεων και δεν απασχολεί τη δημοσιότητα με τα εσωτερικά του.

«Έχουμε στοιχεία συνοχής. Έχουμε αναβαθμίσει τη δουλειά μας. Υπάρχουν πολλά βήμα που πρέπει να κάνουμε ειδικά στο θέματα της ατζέντας και στο πώς μπορεί να διαμορφώνουμε εμείς τα πολιτικά γεγονότα. Βεβαίως θα κριθούμε όλοι στις επόμενες πολιτικές στροφές» κατέληξε.