Skip to main content

Ερντογάν: Στο Μαξίμου ο Τούρκος πρόεδρος – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

REUTERS/Louiza Vradi

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και οι δύο ηγέτες είχαν χειραψία - Φωτογραφίες και βίντεο

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και είχαν χειραψία. Είναι η τρίτη συνάντηση που έχουν οι δύο ηγέτες τους τελευταίους μήνες.

Μετά τις συνομιλίες τους, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME)

Τι κομίζει ο Ερντογάν στην Αθήνα

Νωρίτερα ο Τούρκος ηγέτης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες η ΠτΔ υπογράμμισε την ανάγκη εμπέδωσης κλίματος συνεργασίας και αποφυγής εντάσεων στις διμερείς σχέσεις. Από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και πρόσθεσε πως η επίσκεψη του είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών. «Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού», ανέφερε.

Επίσκεψη Ερντογάν: Ο διάλογος της Κ. Σακελλαροπούλου με τον Τούρκο πρόεδρο

Υπουργικές συναντήσεις

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη διμερείς υπουργικές συναντήσεις. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντάται με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ. Θα υπάρξουν επίσης συναντήσεις των υφυπουργών Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπουργός Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη θα συναντηθούν με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.