Skip to main content

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Κασσελάκης οδηγεί το κόμμα σε σκληρό αμερικάνικο φιλελευθερισμό

«Το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ»

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Κασσελάκης οδηγεί το κόμμα σε σκληρό αμερικάνικο φιλελευθερισμό».

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ κ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι «έξι συν έξι» αποχώρησαν από το κόμμα, λέγοντας μάλιστα πως στόχος είναι ο νέος πολιτικός φορέας να κατέβει στις προσεχείς ευρωεκλογές (τον Ιούνιο 2024). Όσον αφορά το όνομα του κόμματος, είπε πως θα αποτυπώνει την ιδεολογική κατεύθυνση του νέου φορέα: «Υπερασπιζόμαστε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία» ανέφερε.

Απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, και τα υπόλοιπα κόμματα, όπως για παράδειγμα την Πλεύση Ελευθερίας, λέγοντας πως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις.

«Η Έφη Αχτσιόγλου κάνει ένα βήμα πίσω και όλοι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή της».

Για την στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν χρειάζεται να εμπλέξουμε τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν την αντιπαράθεση. Σέβομαι απόλυτα την στάση του».

«Τ 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί», τόνισε δηκτικά.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέβασε τους τόνους αναφορικά με την ηγεσία του κ. Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του κ. Κασσελάκη περί του “ελληνικού ονείρου” είναι να μετατρέψει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα. Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού… Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το “αμερικανικό όνειρο”, αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτή τον καταστατικό μύθο ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του».

«Στον ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκης μάς είπε ότι το κεφαλαίο είναι εργαλείο κοινωνικής ισότητας και κοινωνικής ευημερίας, αυτά δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Τόνι Μπλερ ή ο Γκέρχαρντ Σρέντερ», επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.