Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Αθηνών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Mε αφορμή τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Κατά την επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πελάτες του καταστήματος.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Η πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

Μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή Rush Hour του Naftemporiki TV, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία σημειώνοντας ότι επετεύχθη ο αρχικός στόχος να ενταχθούν τουλάχιστον 500 βασικά προϊόντα στην πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής.

Εξήγησε, δε, ότι ελάχιστα  από τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία, είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

«Ο νέος στόχος είναι να φτάσουμε στα 1.000 προϊόντα» πρόσθεσε. «Μεσοσταθμικά έχουμε πάνω από 6% έκπτωση στα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής» σημείωσε.

Σε σημερινή του συνέντευξη ξεκαθάρισε επίσης πως δεν σχεδιάζεται η κατάργηση των προσφορών συνολικά στα σούπερ μάρκετ, αλλά να μπει τάξη στο χάος των παραπλανητικών προσφορών.