Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ-Ένδειξη για το πού θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον το έργο των «έξυπνων» μετρητών

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον [ρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των «έξυπνων» μετρητών

Τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ συνάντησε το πρωί της Τρίτης στο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τελετή υπογραφής για τη δανειακή συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των «έξυπνων» μετρητών.

Η δανειοδότηση ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης περίπου 7,3 εκατ. αναλογικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας με ψηφιακούς μέχρι το 2030. Η επένδυση συνδέεται με την καταπολέμηση της ρευματοκλοπής αλλά και την δικαιότερη χρέωση των καταναλωτών.

Στις δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΤΕπ για την «εξαιρετική συνεργασία» μεταξύ της Ελλάδας και της τράπεζας. «Νομίζω ότι η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα με την τελική υπογραφή των έξυπνων μετρητών που είναι αρκετά καλή ένδειξη για το πού θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον σε σχέση με τις πολιτικές μας, με την κλιματική αλλαγή», είπε.