Skip to main content

Δ. Αυγέρη: «Πεθαμένο λικέρ» η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ πριν την εμφάνιση του Στ. Κασσελάκη

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Για την υπόθεση των υποκλοπών, είπε ότι προκάλυμμα η αναβάθμισης της έρευνας

Αν δεν είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ο Στέφανος Κασσελάκης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογική διαδικασία θα ήταν εσωστρεφής και δεν θα είχε κινητοποιήσει πολλούς πολίτες, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι «είναι μια συζήτηση πόσο θα είχαν πέσει (σ.σ. τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ), ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είχαμε αυτή τη συμμετοχή και αυτό το ενδιαφέρον των απλών πολιτών να έρθουν να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία, που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε την πρόθεση υποψηφιότητας, κατά την άποψή μου ήταν ένα πεθαμένο λικέρ».

Όπως πρόσθεσε η κ. Αυγέρη, «αν δεν είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ο Στ. Κασσελάκης σε αυτή τη διαδικασία, θα ήταν μία εσωστρεφής διαδικασία που δεν θα κινητοποιούσε σε αυτή την έκταση που κινητοποίησε τον κόσμο, να πουν ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς ξανά με την πολιτική και να πάνε να ψηφίσουν κατά χιλιάδες. Δεν έχω την εντύπωση ότι θα ήταν ίδιο το ενδιαφέρον».

«Κατά την άποψή μου, ακόμα και με αυτήν την αρνητική δημοσιότητα, το γεγονός ότι μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, πώς μπορεί είναι καλύτερος ή πόσο πιο αριστερός πρέπει να είναι, είναι γιατί εμπλουτίστηκε το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη» είπε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις. Σε αυτό θα κριθούμε όλοι, και εγώ, και ο κ. Κασσελάκης, και όλοι όσοι συντάσσονται πίσω από τη νέα ηγεσία γιατί αυτό επιβάλει η δημοκρατική αρχή. Να σεβόμαστε το δημοκρατικό αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά τις παραπομπές για διαγραφές η κ. Αυγέρη είπε ότι έχουν δρομολογηθεί οι εσωκομματικές διεργασίες και έχουν αποσταλεί στα προβλεπόμενα από τις καταστατικές διατάξεις όργανα. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει απόλυτη προσήλωση του προέδρου στο καταστατικό.

Για την υπόθεση των υποκλοπών, είπε ότι προκάλυμμα η αναβάθμισης της έρευνας, σημειώνοντας ότι στην ουσία αφαιρέθηκε η υπόθεση από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που είχαν προχωρήσει αρκετά την έρευνα.