Skip to main content

Μ. Σπουρδαλάκης στο Naftemporiki TV: Πού θα οδηγηθούν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ρόλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και η διαδικασία εξέτασης των παραπομπών

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. Συγκεκριμένα ο κ. Σπουρδαλάκης σχολίασε: «Παρατηρούμε μια συρρίκνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να επαναφέρουμε το ενδιαφέρον για την πολιτική στην ελληνική κοινωνία».

Μιλώντας για τον ρόλο της Επιτροπής Δεοντολογίας όπου έχουν παραπεμφθεί τέσσερα στελέχη με το ερώτημα της διαγραφής ο κ. Σπουρδαλάκης τόνισε πως «η Επιτροπή Δεοντολογίας ψηφίζεται από το συνέδριο, από τους αντιπροσώπους με κατεύθυνση την προστασία του καταστατικού». «Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να κάνει αναφορά στην επιτροπή και πρέπει να καταθέσει τεκμηριωμένα το αίτημα του, συγκροτείται τριμελής επιτροπή στη συνέχεια, φαίνεται πολύπλοκή διαδικασία και παίρνει λίγο χρόνο» εξήγησε. Σημείωσε επίσης πως «η Επιτροπή δεοντολογίας έχει συναίσθηση της ευθύνης της, δεν θα χρειαστούν δυο μήνες, μπορεί να αποφασίσει η επιτροπή συντομότερα».

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «είναι μύθος ότι υπονομευόταν από μια μερίδα του κόμματος» και πως «θα έπρεπε να παρέμβει και να ανταποκριθεί στην παράδοση που άφησε πίσω του». «Κανένας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Τσίπρας συνδέεται με τον κ. Κασσελάκη αλλά ενδεχομένως αυτή η σιωπή οδηγεί σε τέτοιου είδους θέσεις» πρόσθεσε.