Skip to main content

ΕΣΡ: Ζητεί εξηγήσεις για ομοφοβικά σχόλια για τον Στέφανο Κασσελάκη

Υπό εξέταση το επίμαχο υλικό από τις δύο εκπομπές

Με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ομοφοβικά σχόλια στον «ΣΚΑΪ» σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ασχολήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στην πρώτη συνεδρίασή του με τη νέα του σύνθεση.

Νέα σύνθεση στο ΕΣΡ: Πρόεδρος η Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Η ολομέλεια του ΕΣΡ συζήτησε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και δόθηκε εντολή στη νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να κάνει τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Αναμένεται να αποσταλεί αίτημα στον «ΣΚΑΪ» ώστε να αποστείλει στο ΕΣΡ το επίμαχο υλικό από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη δυο του Χιώτη» της περασμένης Τετάρτης και από την εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά το περασμένο Σάββατο.

Θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία των νομικών εκπροσώπων των υπό έλεγχο ΜΜΕ, οι οποίοι θα παράσχουν προφορική ενημέρωση και εξηγήσεις, ενώ σε άλλη χρονική στιγμή, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, θα πρέπει να υποβάλλουν και τα σχετικά γραπτά υπομνήματα.

Αφού έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, το ΕΣΡ σε προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειάς του θα εξετάσει τις υποθέσεις στο πλαίσιο ημερήσιας διάταξης και κατόπιν θα αποφανθεί.

Στο μεταξύ το ΕΣΡ, αναμένεται να απευθύνει συστάσεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τήρηση των διατάξεων περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου, στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, με αφορμή τα περιστατικά σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, και περί προστασίας της παιδικής ηλικίας και αθωότητας, με αφορμή περιστατικά με πλάνα ανηλίκων σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές, σε ρεπορτάζ από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.