Skip to main content

Αλ. Στεφανής στο NaftemporikiTV: Ο λαός της Λέσβου ξέρει πολύ καλά αν είμαι φυτευτός ή όχι

Στην Εκπομπή «Ιn Business» μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

Συνέντευξη στο NaftemporikiTV, στην εκπομπή In Business 9-11 με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής, απαντώντας σε ερώτηση για τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι «οι προηγούμενες 90 μέρες ήταν μια γιορτή, όπου είχα τη δυνατότητα να δω πάνω από 25.000 ανθρώπους, να τους σφίξω το χέρι, να συνομιλήσω μαζί τους, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσω τα προβλήματά τους και φαίνεται ότι αυτό το υποδέχθηκαν θετικά. Την έννοια του “φυτευτού” δεν την αντιλαμβάνομαι, η καταγωγή μου είναι από τη Λέσβο, λόγω του λειτουργήματος που έκανα δεν ήταν δυνατόν να βρίσκομαι στον τόπο μου. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η διάθεση προσφοράς και η δυνατότητα προσφοράς. Στο πλαίσιο μιας αντιπολίτευσης που πολλές φορές γίνεται και σκληρή ως προς την ηθικής της και τη λογική της, ειπώθηκαν αυτά τα λόγια, ο λαός της Λέσβου ξέρει πολύ καλά αν είμαι φυτευτός ή όχι. Κάθε άνθρωπος που κατέχει μια θέση ευθύνης πρέπει να διακρίνεται από ηθική από πολιτισμό και πρέπει πάντα να σκέφτεται ότι μέσα από αυτή τη θέση ευθύνης δε δίνει μόνο εντολές, αλλά παραδειγματίζει με τη συμπεριφορά του, με τον τρόπο που επικοινωνεί, που μιλά με τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις, που λύνει τα προβλήματα».

Τέλος μιλώντας για το όραμά του κατέληξε ότι «η μηδενιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων έχουν οδηγήσει τη Λέσβο και το Β. Αιγαίο στην εσωστρέφεια, στην απομόνωση, στον να μην έχει η Περιφέρεια καμία επαφή με τα Υπουργεία. Έχει οδηγήσει την Λέσβο και το Β. Αιγαίο στην μη απορροφητικότητα των πιστώσεων της Ε.Ε., εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτό»