Skip to main content

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο Ισραήλ, να το κάνουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ

Stringer / SOOC

«Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία - Η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες»

«Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Αλλά αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία» σημείωσε ο υπουργός.

Όπως τόνισε, «η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες». «Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές ως θέση για όλες τις χώρες της συμμαχίας» πρόσθεσε. «Πρέπει όλες οι χώρες της Συμμαχίας να έχουν μια σαφή καθαρή θέση στο πεδίο» υπογράμμισε.

«Η συζήτηση για την Ουκρανία γίνεται τη στιγμή που υπάρχει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, ιδίως του αμάχου πληθυσμού. Η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πλήρως τις θεμιτές προσδοκίες των Παλαιστίνιων, μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όμως οι βάρβαρες επιθέσεις, όπως αυτή της Χαμάς, υποθηκεύουν ακριβώς αυτές τις προσδοκίες» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Επέκταση του αγωγού εφοδιασμού καυσίμων του ΝΑΤΟ από το Χαλκερό στην Ανατολική Ευρώπη

Την Επιστολή Πρόθεσης για την επέκταση του αγωγού εφοδιασμού καυσίμων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ,στην Ανατολική Ευρώπη, από το Χαλκερό στην Αλεξανδρούπολη και βόρεια, θα υπογράψουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Κατά την άφιξη του , στη Σύνοδο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στην υπογραφή της επέκτασης του αγωγού, τόνισε ότι σήμερα είναι μια «σημαντική ημέρα» και πρόσθεσε: «Επιβεβαιώνεται η ελληνική επιλογή, η Ανατολική Μακεδονία και ιδίως η Θράκη, να γίνουν κόμβος εφοδιασμού των χωρών μελών της Συμμαχίας».

Διαβάστε επίσης:

ExplaiN: Ποια είναι η Χαμάς και ποιος την στηρίζει