Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Δεν αναλαμβάνει την προεδρία της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Δεν προτίθεται να αναλάβει την προεδρία της Ομάδας της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας, τουλάχιστον προς το παρόν, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που αυτή συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και στην συνεδρίαση της ομάδας της Αριστεράς, όπου αποφασίστηκε η μετάθεση της εκλογής νέου προέδρου για τις αρχές της επόμενης χρόνιας με μεταβατικό προεδρείο να αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που φαίνεται να οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτή την απόφαση είναι η επιθυμία του την επόμενη περίοδο να έχει την ελευθερία να δίνει μηνύματα και μέσω ΣτΕ, χωρίς τους περιορισμούς που συνεπάγεται η εκπροσώπηση της Ομάδας.

Προς το παρόν πρόκειται να επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή στις εργασίες του ΣτΕ ως απλό μέλος της ομάδας της Αριστεράς. Παρεμβαίνοντας βέβαια στην ολομέλεια και στις επιτροπές για θέματα που ο ίδιος θεωρεί κρίσιμα, όπως αυτά που αφορούν τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και το μέλλον της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες για την άνοδο της ακροδεξιάς, καθώς και για την κατάχρηση των συστημάτων κρατικής παρακολούθησης στην Ευρώπη.