Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Δύναμη ευθύνης και προοπτικής η Ν.Δ. – Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Γ. Κασαπίδη

Φωτ. Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί και συντονισμένα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές» το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος

Κάλεσμα συστράτευσης εν όψει της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, στην Κοζάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο της συμπλήρωσης 49 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ., που -όπως είπε- «παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής». «Βρίσκομαι μαζί σας μια μέρα συμβολική για την μεγάλη μας παράταξη. Η Ν.Δ. αισίως κλείνει τα 49 της χρόνια η παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής, η παράταξη που αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές και οδηγεί τον τόπο με σταθερά και τολμηρά βήματα προς ένα μέλλον πιο αισιόδοξο» είπε.

Φωτ. Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Εξέφρασε παράλληλα την στήριξή του στον Γ. Κασαπίδη. «Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Γ. Κασαπίδη για Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας» ανέφερε και επανέλαβε πως η Ν.Δ. έδωσε πολιτική στήριξη στις περιφέρειες «όχι μόνο για να δώσει μια πολιτική διάσταση σε μία μάχη που εκ των πραγμάτων έχει τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά για να καταδείξει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στα πρόσωπα και στις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα όλα τα στελέχη του κόμματος «να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί και συντονισμένα, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφορές και τις διαφωνίες που αναπόφευκτα προκύπτουν όταν κάποιος έχει να διαχειριστεί τη λογική φθορά της παραμονής στην εξουσία».

Ανέφερε ακόμη πως «εξουσία σημαίνει ευθύνη και ότι πολλές φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούν κάποιους. Όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, εν τη ευρεία έννοια, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς, γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες, και κερδίσαμε. Και το ίδιο θα γίνει και εδώ, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες ανά τη χώρα, στο πλαίσιο της «εκστρατείας» στήριξης των «εκλεκτών» της Ν.Δ. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις 18:30 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Νωρίτερα θα παραστεί στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του σταθμού Αγία Σοφία. Θα επισκεφθεί ακόμη τα ιστορικά Κεραμεία Αλλατίνη, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την ανάπλαση και αξιοποίηση του ακινήτου. Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση της εταιρείας Dimand για την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, στο παλιό λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

naftemporiki.gr