Skip to main content

Χρ. Τριαντόπολος στο NaftemporikiTV: «Αγώνας δρόμου» για την αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

- Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχολίασε πως «Αυτό που έγινε στη Θεσσαλία είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και η θεομηνία ήταν αυτό που ήρθε να δημιουργήσει σημαντικές απώλειες. Αυτά είναι δυστυχώς τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά της κλιματικής κρίσης, αυτά που γινόντουσαν σε μικρότερη ένταση κάθε αρκετά χρόνια, τώρα γίνονται τακτικά και με μεγαλύτερη σφοδρότητα».

Ο κ. Τριαντόπουλος εξήγησε πως «Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η κλιματική κρίση και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε και στις υποδομές και στην προσέγγιση μας για τα πράγματα. Όπως και στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, έτσι και τώρα κάνουμε παρεμβάσεις, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός έργα γινόντουσαν, έργα γίνονται και έργα θα γίνονται, δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε κανονικά. Τα έργα πρώτης προτεραιότητας, οι αποκαταστάσεις είναι αυτά που έχει αναλάβει η περιφέρεια γιατί δεν υπάρχει πολυτέλεια να ολοκληρωθούν μια σειρά από μελέτες, χρειαζόμαστε έργα άμεσης παρέμβασης με πρώτο γνώμονα να κλείσουν οι πρώτες πληγές, όλα αυτά γίνονται συνεχώς, το κόστος θα είναι μεγάλο και όσον αφορά στις αποζημιώσεις και όσον αφορά στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές, για αυτό τον λόγο θα έχουμε εικόνα για τις υποδομές αργότερα».