Skip to main content

«Όλοι εναντίον όλων» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΥΠ

Φωτιές άναψε η συνταγματικά αμφιλεγόμενη απόφαση της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης να αντικαταστήσουν με fast track διαδικασίες μέλη της ΑΔΑΕ που ερευνά τις υποκλοπές

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ στον απόηχο της συνταγματικά αμφιλεγόμενης απόφασης της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης να αντικαταστήσουν με fast track διαδικασίες μέλη της ΑΔΑΕ που πρωτοστάτησαν στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας  που αναφέρει ότι οι συνομιλίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ υπεκλάπησαν από την ΕΥΠ στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας Ευρωπαίων πολιτικών για φερόμενη εξυπηρέτηση κινεζικών συμφερόντων στην Ευρώπη, το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης

Ειδικότερα κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα λειτουργεί «ως κεντρικός βραχίονας της μαύρης προπαγάνδας» του  ΣΥΡΙΖΑ που «προεξοφλούσε  προεκλογικά ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συρθεί σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ο Πρόεδρος του είναι δήθεν “πιασμένος” και “εκβιαζόμενος”». Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ συνέδεσε το χθεσινό δημοσίευμα με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι από πίσω βρίσκονται οι κ. Τσίπρας, Πολάκης και Παππάς. «Είναι άραγε τυχαίο, που το εν λόγω πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί  δυο μέρες μετά τη συμφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη-Βελόπουλου να αλωθεί η ΑΔΑΕ πριν την εξέταση της επιβολής προστίμου στην ΕΥΠ για τη μη προσκόμιση στοιχείων στην ανεξάρτητη αρχή σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη;» διερωτήθηκε επίσης η Χαριλάου Τρικούπη.

ΣΥΡΙΖΑ: Να πει η κυβέρνηση γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αντιπολιτεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με τους «εθνικούς λόγους» παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου σημείωσε ότι «από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και η δράση του παρακράτους που έστησε εντός του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο πλευρό όλων των θυμάτων, προεχόντως δε, του κ. Ανδρουλάκη» και υπενθύμισε ότι «από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποκαλύψει η ΕΥΠ ποιοι είναι οι υποτιθέμενοι εθνικοί λόγοι για τους οποίους τέθηκε υπό παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης». Καταλόγισε, όμως, στην Χαριλάου Τρικούπη και στον κ. Ανδρουλάκη ότι «συνεχίζουν τον μονομέτωπο αγώνα τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κ. Μητσοτάκη, τακτική που ακολούθησαν όλο το διάστημα πριν από τις εθνικές εκλογές, υπονομεύοντας συνειδητά κάθε προοπτική συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης».

Περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε στον κ. Ανδρουλάκη ότι «συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως μοναδικό εχθρό του τον ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκληφθεί ως «δώρο» προς τον κ. Μητσοτάκη «λίγες μόλις ημέρες μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή στο κοινοβούλιο με θύμα την ΑΔΑΕ και με προφανή στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών».

Ολοκληρώνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ μικροπολιτικά παιχνίδια και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «είναι υποχρεωμένη να απαντήσει ευθέως: ποιοι ήταν οι επικαλούμενοι εθνικοί λόγοι της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».