Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Προτεραιότητα για την ΕΕ η αντιμετώπιση των διεθνών εγκληματικών δικτύων

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

«Με συνεργασία, με ανταλλαγή πληροφοριών, με κοινές επιχειρησιακές δράσεις, βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητά μας και εμπεδώνουμε αίσθημα ασφάλειας στην ήπειρό μας, στις χώρες μας στις κοινωνίες μας».

«Προτεραιότητα για την ΕΕ» χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των διεθνών εγκληματικών δικτύων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του στο περιθώριο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η σωστή συνεργασία, η ανταλλαγή πληροφοριών, η κοινή επιχειρησιακή δράση και βεβαίως η συνεργασία σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο αποτελεί την καλύτερη απάντηση τόσο στην επιμονή όσο και στην εφευρετικότητα που επιδεικνύουν τα δίκτυα αυτά. Οφείλουμε με αποτελεσματικές ενέργειες, να εμπεδώσουμε μέσα από τη συνεργασία και την προσαρμογή μας στην εφευρετικότητα των εγκληματικών αυτών των οργανώσεων αίσθημα ασφάλειας σε όλες τις χώρες της ηπείρου μας απέναντι στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες της κοινωνίας μας. Προκλήσεις σε ό,τι αφορά την λαθροδιακίνηση ανθρώπων, σε ό,τι αφορά τη λαθροδιακίνηση και την παράνομη μετανάστευση, σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα εγκλήματα που έχουν να κάνουν με την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την κυβερνοασφάλεια».

Τέλος τόνισε ότι «με συνεργασία, με ανταλλαγή πληροφοριών, με κοινές επιχειρησιακές δράσεις , βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητά μας και εμπεδώνουμε αίσθημα ασφάλειας στην ήπειρό μας, στις χώρες μας στις κοινωνίες μας».