Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Ξεκινά πριν το τέλος του έτους η κατασκευή του Flyover

Φωτ. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ Β./ EUROKINISSI

«Αν κάτι μπορεί να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα που λογικό είναι να επικρατεί λόγω των πυρκαγιών, αυτό είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Στα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του έπειτα από συναντήσεις που είχε με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας. Όπως τόνισε, στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να εκπληρώσει τον ρόλο της πύλης εισόδου και εξόδου, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και για όλα τα Βαλκάνια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πυρκαγιές και στην πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας πως «αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς». «Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, οι εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις, οι οποίες δρομολογούνται, σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

Όπως είπε, για πρώτη φορά επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με διπλή ιδιότητα, ως πρωθυπουργός και ως βουλευτής της πόλης. Αναφερόμενος στις συναντήσεις τους με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, έκανε λόγο για μια πολύ ουσιαστική 5ωρη συζήτηση. Όπως ανέφερε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις, ενώ έγινε ανασκόπηση της προόδου και των αναπτυξιακών έργων στη βόρεια Ελλάδα.

Είπε επιπλέον ότι δρομολογούνται πολλές νέες επενδύσεις που αφορούν και την ίδια τη Θεσσαλονίκη, ενώ προανήγγειλε ότι στη ΔΕΘ θα εξειδικεύσει πώς αντιλαμβάνεται τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, στον οποίο είχε αναφερθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα. Για το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν. «Και οι πιο κακόπιστοι αντιλαμβάνονται ότι το Μετρό θα ολοκληρωθεί» σημείωσε.

Στάθηκε, δε, στον οδικό άξονα Flyover, επισημαίνοντας ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του πριν το τέλος του έτους. Είπε επίσης ότι το Flyover είναι μια πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη, προσθέτοντας ότι «θα είναι δωρεάν, χωρίς διόδια», ενώ σημείωσε ότι θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία. Προανήγγειλε επίσης παρεμβάσεις «ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, στο πλαίσιο των έργων».

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και για αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν. Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του Flyover είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για έναν δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη» τόνισε ο πρωθυπουργός.