Skip to main content

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ; Οι αναρτήσεις του

SOOC

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του - Οι αναρτήσεις που φούντωσαν τα σενάρια και οι προτάσεις του

Φουντώνουν οι πληροφορίες, που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ  πιθανότατα αύριο, Δευτέρα, ή το αργότερο έως την Τρίτη. Την εκτίμηση ενισχύει και η νέα ανάρτηση στην οποία προέβη σήμερα, στην οποία και εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση που είχε έως τώρα η πολιτική του πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ».

Διαβάστε το βιογραφικό του: Στέφανος Κασσελάκης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο 35χρονος εφοπλιστής, που δραστηριοποιείται στο Μαϊάμι και έχει στενούς δεσμούς με την ομογένεια στις ΗΠΑ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Πριν από λίγες μέρες μοιράστηκα μαζί σας μία πλατφόρμα προτάσεων για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της χώρας. Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκρισή σας.
Να ξέρετε ότι όλα όσα μου στέλνετε τα διαβάζω. Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα τις δείτε σύντομα να εντάσσονται στο σχέδιό μας.
Σας παραθέτω εδώ, σε κάρτες, τα βασικά σημεία της πλατφόρμας μας και περιμένω και νέες προτάσεις σας.

Γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το «μαζί», μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα».

Ο κ. Κασσελάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  φέρεται να έχει τη στήριξη του Παύλου Πολάκη. Τις τελευταίες ημέρες είχε προβεί σε μία σειρά παρεμβάσεων στα social media.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εργασιακά – Φορολογικά

Έχει επίσης καταθέσεις προτάσεις και για τα εργασιακά, τασσόμενος μεταξύ άλλων υπε΄ρ της πλήρους εξομοίωσης όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ώστε να λαμβάνουν κανονικά επιδόματα, δώρα, άδειες και αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.

  • Στο φορολογικό  προτείνει
    Καθιέρωση προοδευτικής φορολογίας με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπό νέα φορολογική κλίμακα.
  • Ισχυρά κίνητρα σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που μεταφέρουν τη βάση τους εκτός Αθηνών, καθώς και σε επιχειρήσεις που διανέμουν μετοχές (stock options) στους υπαλλήλους τους.

«Γινόμαστε Ευρώπη»

Ο εφοπλιστής είναι υπέρ του Διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους με «έντιμη συμφωνία, όπως λέει, καθώς και της άμεσης εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων. Τάσσεται επίσης υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας.

  • Ανάληψη από την Εκκλησία της αποκλειστικής ευθύνης για τη μισθοδοσία, ασφάλιση και συνταξιοδότηση του κλήρου.
  • Κρατική ενίσχυση για τη συντήρηση ναών, μονών και για τη διατήρηση της πολιτιστικής /θρησκευτικής κληρονομιάς.
  • Ριζικός εκσυγχρονισμός στρατού – θητείας:
    -Επαγγελματικός Στρατός.
    – Κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και αντικατάστασή της από εξάμηνη εθνική «κοινωνική θητεία» για τους νέους και τις νέες, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται πλήρης κατάρτιση σε θέματα εθνικής άμυνας.
  • Δικαιώματα:
    – Άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής προστασίας που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (από τις γυναίκες και τα άτομα με αναπηρία μέχρι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις μονογονεϊκές οικογένειες, χωρίς καμία εξαίρεση). Κόντρα στη συντηρητικοποίηση και «δεξιοποίηση», η Ελλάδα να γίνει πρότυπο συμπερίληψης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη.
    – Απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους αλλοδαπούς συμπληρώνουν 10ετή νόμιμη και συνεχή παραμονή στην Ελλάδα, χωρίς τεστ ιθαγένειας.