Skip to main content

Χάος στην Αθηνών – Κορίνθου από φωτιά σε βυτιοφόρο: Ξανά στο στόχαστρο «επιτελικό κράτος» και ΕΛ.ΑΣ.

FACEBOOK

Πυρά για ελλιπή συντονισμό και αναποτελεσματικότητα που οδήγησαν σε απίστευτη ταλαιπωρία τους οδηγούς

Νέες βολές για ελλιπή οργάνωση και αναποτελεσματικότητα δέχεται το επιτελικό κράτος και η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ εξαιτίας της αδιανόητης ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι οδηγοί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου οι οποίοι έμειναν για ατέλειωτες ώρες εγκλωβισμένοι στο δρόμο.

Πριν κοπάσει ο θόρυβος για την αδράνεια των αστυνομικών αρχών στην φονική πορεία εκατοντάδων Κροατών χούλιγκαν προς την Αθήνα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δέχονται νέα κριτική, αυτή τη φορά, για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση του ατυχήματος με το βυτιοφόρο, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και συντονισμού και ενημέρωσης.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική υπογραμμίζουν ότι «οι Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα περίπλοκο και επικίνδυνο περιστατικό σε συνθήκες πολύ αυξημένης κυκλοφορίας» και ενήργησαν «με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια». Διαβάστε εδώ την απάντησή τους στην κριτική.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι για μία ακόμη φορά το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε «ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις». Επίσης η Κουμουνδούρου επικαλέστηκε πληθώρα καταγγελιών για έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης. «Τα ερωτήματα είναι τεράστια για το πώς δεν αποφεύχθηκε έγκαιρα το μποτιλιάρισμα και η πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες» ανέφερε επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σκληρή κριτική στους υπεύθυνους άσκησε και το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για «έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας». Επίσης, ο Περισσός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης ταλαιπωρίας που αντιμετώπισαν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στην Παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα, δεν υπήρξε «καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να κινηθούν, αλλά και καμία μέριμνα, τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία».

Σημειώνεται μάλιστα ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Χρήστος Τσοκάνης πραγματοποίησαν παρεμβάσεις για το ζήτημα στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής στα Μέγαρα.

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου: «Σε Μπανανία ζούμε; Η ανευθυνότητα σε όλη της το μεγαλείο»

Βολές στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της εξαπέλυσε και η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στους χιλιάδες πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στην εθνικό οδό εξαιτίας της πυρκαγιάς. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια ταλαιπωρία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε αφορά κακοκαιρία είτε απλά ένα αναπάντεχο γεγονός. Καμία προετοιμασία, κανένας συντονισμός και τελικά χιλιάδες πολίτες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία» υπογράμμισε η κυρία Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού διεκόπη γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, εξαιτίας του ατυχήματος. Τελικά, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς την Αθήνα αποκαταστάθηκε περίπου στις 20.30 ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς την Κόρινθο αποκαταστάθηκε μερικώς μετά τις 21:00 και πλήρως γύρω στις 23:00.