Skip to main content

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου – Αποσοβήθηκαν τα χειρότερα

FACEBOOK

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με το άνοιγμα των δύο εθνικών οδών

Αίσιο τέλος είχε η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου από το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Η διαδικασία ήταν  επικίνδυνη, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο της Παλαιάς και της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου για ώρες, και προκάλεσε ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα.

Tο παραμικρό λάθος κατά την μετάγγιση, θα μπορούσε «να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα», είχε αναφέρει νωρίτερα στο OPEN, o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης  Βαθρακογιάννης

Ήδη ξεκίνησε η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με το άνοιγμα των δύο εθνικών οδών, παρόλα αυτά αναμένεται να αργήσει η ομαλοποίηση της κίνησης Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 45χλμ έως το 47χλμ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Περίπου στις 8.30 το απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ νωρίτερα είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής Αθηνών-Κορίνθου.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ.

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε περίπου 7,5 τόνους υγραερίου, και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα, ενώ κινείτο στο 46ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα και είναι καλά στην υγεία του.

Λόγω του κινδύνου να γίνει έκρηξη αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου: Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου – Ουρές χιλιομέτρων σε νέα και παλαιά εθνική