Skip to main content

Στη βάση των Canadair ο Σ. Φάμελλος: Η πολιτεία έχει την πρώτη ευθύνη – Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι δικαιολογία

Πηγή φωτ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την στήριξή της στο έργο των πιλότων εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας ενίσχυση της επάρκειας των μέσων που διατίθενται από την πολιτεία

Τη βάση των Canadair, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο και τον γραμματέα της Κ.Ο. Διονύση Καλαματιανό.

«Θα ήταν καλύτερο για όλους μας, και πρώτα από όλα για τη πολιτεία, να μην επισκεπτόμασταν αυτό το χώρο μετά από μία καταστροφή και μετά την απώλεια των δύο ηρώων μας» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «είμαστε εδώ για να εκφράσουμε πρώτα από όλα τη στήριξή μας στο έργο το οποίο παράγεται στη μεγάλη υπηρεσία προς την πατρίδα, προς την κοινωνία, προς το περιβάλλον των πιλότων μας και να ζητήσουμε την υποστήριξη και σε επίπεδο συντήρησης, και σε επίπεδο επάρκειας των μέσων που διατίθενται από την πολιτεία».

«Ενημερωθήκαμε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες παρέχεται αυτό το έργο στην κοινωνία αλλά και τις ανάγκες που έχουμε. Τα πρώτα μας αιτήματα θα έχουν να κάνουν με την υποστήριξη του έργου στο πεδίο και από την τεχνική βάση εδώ της συντήρησης, αλλά και από την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει επάρκεια και να στηρίζει αυτό το σημαντικό έργο που παρέχουν οι πιλότοι μας» σημείωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και έπειτα, συνέχισε, το σημαντικό είναι η πρόληψη: «Η πρόληψη των φυσικών καταστροφών, η πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και η πρόληψη της επάρκειας της πολιτείας όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξουμε δύο μεγάλες συζητήσεις. Η πρώτη είναι για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας. Για το εάν πράγματι γίνεται πρόληψη δασικών πυρκαγιών, τα εργαλεία που έχουμε και πιστεύουμε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως ο αρμόδιος υπουργός «έχει δεσμευτεί ότι η συζήτηση για το πρόγραμμα ‘Αιγίς’ και τη στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας θα γίνει επίσης στη Βουλή». «Θεωρούμε ότι αυτές οι δύο πρωτοβουλίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Διότι οι φυσικές καταστροφές δεν περιμένουν και η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αλλά, πρέπει να αποτελεί το κίνητρο για να ‘ανεβάσουμε’ σε ένα υψηλότερο επίπεδο την επάρκεια της κοινωνίας μας. Και η πολιτεία έχει την πρώτη ευθύνη. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος, μία ισχυρή πολιτεία που να εξασφαλίζει ότι οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι» τόνισε.