Skip to main content

Ο Διονύσης Τεμπονέρας στο NaftemporikiTV για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειαζόμαστε και προοπτική αλλά και αυτοκριτική, όλοι μαζί θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα»

Στο NaftemporikiTV και την εκπομπή «12:00-14:00», με τη Νικόλ Λειβαδάρη  και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο κ. Τεμπονέρας αρχικώς σχολίασε πως «Η διαφωνία μου ήταν μια βαθιά πολιτική διαφωνία καθώς δεν συμμερίστηκα την άποψη των συντρόφων μου που πηγαίνουν σε μια εκλογή Προέδρου η οποία θα προηγηθεί μιας συνεδριακής διαδικασίας, κατά την άποψη μου θα έπρεπε να προηγηθεί το Συνέδριο, να βγουν τα πολιτικά συμπεράσματα, να γίνει μια αποτίμηση της διπλής πολιτικής ήττας και από εκεί και πέρα να συμμετέχουν σε αυτόν τον διάλογο δημοκρατικά όλοι οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, να προκύψει το ύφος και η στρατηγική του νέου ΣΥΡΙΖΑ και από κει και πέρα να εκλέξουμε τον νέο Αρχηγό, αλλά συμμερίζομαι την απόφαση της πλειοψηφίας».

Στη συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε πως «Χρειαζόμαστε και προοπτική αλλά και αυτοκριτική, όλοι μαζί θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα, χρειάζεται ένας ιδεολογικός, προγραμματικός και πολιτικός επαναπροσδιορισμός στην βάση των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, οι συνθήκες έχουν δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα, εμείς θα πρέπει να επανατοποθετηθούμε».

Τέλος ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε πως «Πρέπει να καλύψουμε και να εκπροσωπήσουμε τον χώρο που βρίσκεται μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας που έχει ενσωματωθεί πλήρως σε αυτό που ονομάζουμε νεοφιλελεύθερο αφήγημα αλλά και τον χώρο μιας φοβικής αριστεράς που διστάζει να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες», «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να επηρεάσει τις εξελίξεις, μπροστά πρέπει να μπει αυτό που ονομάζουμε πολιτική, όλοι είναι εξαιρετικοί σύντροφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται από καμία εκλογική μάχη, οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη, έχουμε πολλά στελέχη, εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές».