Skip to main content

Α. Γλαβίνας (ΑΠΘ) στο NaftemporikiTV: Θα υπάρξουν συνεργασίες ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές;

Η «μάχη» για την κυριαρχία στην κεντροαριστερά

Στην Εκπομπή του NaftemporikiTV, «12:00-14:00», με τους Νικόλ Λειβαδάρη  και Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε o Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ.

Ο κ. Γλαβίνας κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του κ. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «Ήταν μια προσωπική απόφαση του κ. Λοβέρδου, σεβαστή σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή στα κόμματα είναι σε εθελοντική βάση, ο κ. Λοβέρδος μέχρι την εκλογική διαδικασία προφανώς συμφωνούσε με το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική διαδικασία αν καταλαβαίνουμε καλά από τα λεγόμενά του έπαψε να συμφωνεί. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Λοβέρδος ήταν ένα στέλεχος μας που έγραψε την δική του πορεία, έδωσε μάχες, επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο και νομίζω ότι οι επόμενες κινήσεις και το μέλλον θα δείξουν».

Ο κ. Γλαβίνας στη συνέχεια σχολίασε πως «Το ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε την παρουσία του στο κέντρο, η ΝΔ κέρδισε γιατί είχε ένα πολύ εύκολο αντίπαλο, αυτό εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε, η ευρεία νίκη της ΝΔ οφείλεται στο ότι ο κόσμος φοβήθηκε μια τυχόν επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο, εκεί εμείς λέμε ότι πλέον δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι μια Κυβερνητική δύναμη και θέλουμε να χτίσουμε μια παράταξη με νέα υλικά και νέες ιδέες αλλά και με εμπειρία».

Τέλος ο κ. Γλαβίνας υποστήριξε πως «Εμείς αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά σχεδόν 50% και αυτό ήταν ένα πολύ ευχάριστο μήνυμα από τον ελληνικό λαό, νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει από τις παρυφές της αριστεράς και φτάνει μέχρι το δημοκρατικό κέντρο, αυτό εξέφρασε διαχρονικά με επιτυχημένο τρόπο, στόχος μας είναι να διευρύνουμε την απήχηση μας και στους κεντρώους ψηφοφόρους γιατί η ΝΔ φοράει κεντρώο προσωπείο αλλά στην ουσία μένει εξαιρετικά συντηρητική».