Skip to main content

Επίσημη πρώτη για το νέο υπουργικό συμβούλιο: Οι μπλε φάκελοι και ο οδικός χάρτης της τετραετίας

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

To «βάπτισμα του πυρός» παίρνει το νέο υπουργικό συμβούλιο - Κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία ξεκινά ο Κ. Μητσοτάκης

Τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας αναμένεται να χαράξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το νέο υπουργικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και ορκίστηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο παίρνει «το βάπτισμα του πυρός» και συγκαλείται σήμερα σε πλήρη σύνθεση.

Στη συνεδρίαση οι νέοι υπουργοί θα παραλάβουν και τους λεγόμενους «μπλε φακέλους», όπου περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες ανά τομέα ευθύνης και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές στους νέους υπουργούς και να τονίσει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ζητώντας από τα κυβερνητικά στελέχη να σκύψουν πάνω στα προβλήματα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πεδίο της οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα το απόγευμα έναν κύκλο επισκέψεων σε νευραλγικά υπουργεία. Πρώτος σταθμός των επισκέψεων θα είναι το – πρώτο τη τάξει – υπουργείο Οικονομικών, όπου θα βρεθεί σήμερα στις 17.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό, εν όψει τόσο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, αλλά και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου.

naftemporiki.gr