Skip to main content

Β. Κικίλιας: Το πιο σημαντικό η προστασία των πολιτών

«Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε όλοι μαζί»

«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών» υπογράμμισε ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό και νυν υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και προσέθεσε ότι το μόνο πράγμα που έχει να υποσχεθεί είναι «πολλή και σκληρή δουλειά και λίγα λόγια».

«Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε όλοι μαζί και βέβαια ό,τι νέο θα συμπεριλάβουμε στον σχεδιασμό μας», σημείωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός και νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς στην τελετή παράδοσης- παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στη συνέχεια ο κ. Τουρνάς έκανε έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου από το 2021 που συστάθηκε ενώ αναφέρθηκε και σε όσα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνοντας 500 πυροσβέστες κατ’ έτος, μέχρι την κατά το δυνατόν κάλυψη των οργανικών κενών, αλλά και η μείωση του Μ.Ο. ηλικίας, που σήμερα ανέρχεται στα 47 έτη, καθώς επίσης και η στελέχωση του υπουργείου αλλά και η υλοποίηση των προγραμμάτων του «ΑΙΓΙΣ» για τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των μέσων του ΠΣ και της Πολιτικής Προστασίας στο σύνολό της.

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι βάζουν έναν ακόμη πυλώνα στο υπουργείο, « το ενισχύουν και βοηθούν ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του έργο».

«Ερχόμαστε εδώ, σε ένα πολύ δραστήριο, πολύ κρίσιμο, κομβικό υπουργείο, για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα. Είναι ένα υπουργείο που αντιμετωπίζει τα δύσκολα, γι’ αυτό έχουμε για υπουργό τον Βασίλη Κικίλια, που είναι για τα δύσκολα, δεν είναι για τα εύκολα και όσοι πέρασαν από αυτό το “τιμόνι”, οι κ. Στυλιανίδης, Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας κ. Παπαγεωργίου. Εδώ ερχόμαστε και “χτίζουμε” πάνω στο σκέλος της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι η νέα, δυσμενής πραγματικότητα. Έχει επιφέρει στην πατρίδα μας, ως “hot spot” αυτής της κρίσης, μια σειρά από δυσμενείς συνθήκες, φυσικές καταστροφές και αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι η πατρίδα μας είναι μια σεισμογενής περιοχή, καταλαβαίνετε πόσο κρίσιμο είναι αυτό που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής. Εδώ, λοιπόν, αυτό το ενοποιούμε, το εκσυγχρονίζουμε και το βελτιώνουμε», επισήμανε ο κ. Τριαντόπουλος και προσέθεσε ότι έχουν συζητήσει το πλαίσιο με τον υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ