Skip to main content

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Γιατί οι εκλογείς πρέπει να ελέγξουν εκ νέου πού ψηφίζουν

© Intime p.a.

Οι δύο λόγοι για τους οποίους συνιστάται η εκ νέου ενημέρωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να ανατρέξουν στην πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» προκειμένου να ενημερωθούν εκ νέου για το πού ψηφίζουν σήμερα έχει απευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι περισσότεροι εκλογείς το πιθανότερο είναι να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές. Ωστόσο για δύο λόγους συνιστάται η εκ νέου ενημέρωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις». Ο πρώτος σχετίζεται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ορισμένες σχολικές μονάδες εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των καταστημάτων ψηφοφορίας επειδή έχουν οριστεί ως βαθμολογικά κέντρα και αντικαταστάθηκαν από άλλα. Στον Δήμο Περιστερίου, για παράδειγμα, αντί για το 3ο και το 5ο Γυμνάσιο, θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό και το 5ο Λύκειο αντίστοιχα.

Ο δεύτερος λόγος αφορά τους ετεροδημότες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες 146.000 πολίτες, των οποίων οι σχετικές αιτήσεις είχαν διεκπεραιωθεί έως και την 30η Απριλίου 2023, αντί για τα τέλη Φεβρουαρίου που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου. Σε αυτό το δίμηνο εγγράφηκαν στους σχετικούς ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πάνω από 30.000 πολίτες με αποτέλεσμα να συγκροτηθούν επιπλέον 103 εκλογικά τμήματα.