Skip to main content

Εκλογές 2023: Αναβλήθηκε το debate – Δεν υπήρξε συμφωνία για νέα ημερομηνία

Στο τραπέζι βρέθηκε η διεξαγωγή της τηλεμαχίας το ερχόμενο Σάββατο ή την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα debate των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Η απόφαση για την αναβολή ελήφθη καθώς η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος και έχουν ανασταλεί όλες οι κομματικές και προεκλογικές εκδηλώσεις.

Κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, έγιναν συζητήσεις για νέα ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Στο τραπέζι βρέθηκε η διεξαγωγή της τηλεμαχίας το ερχόμενο Σάββατο ή την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία.

Όπως δήλωσε ο γ.γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, με βάση τις υποχρεώσεις των κομμάτων για τις επόμενες ημέρες, η Ν.Δ. πρότεινε το debate να μεταφερθεί για το Σάββατο μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ζήτησαν να μεταφερθεί την Κυριακή, ενώ η Ελληνική Λύση δεν είχε πρόβλημα και για τις δύο μέρες. «Συμφώνησαν όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει από Δευτέρα. Έμεινε ένα ανοικτό παράθυρο σε περίπτωση που αλλάξουν κάποια δεδομένα για το Σάββατο και την Κυριακή να ενημερωθεί η υπουργός» είπε ο κ. Σταυριανουδάκης.