Skip to main content

«Βέλη» Δραγασάκη στη ΝΔ: Βλέπουν κόστος στο ΕΣΥ, βλέπουμε το ανθρώπινο κόστος από την απαξίωσή του

«Η συμμετοχή των έμμεσων φόρων στην Ελλάδα, και να μην υπήρχε πληθωρισμός και ακρίβεια, είναι πολύ υψηλή, γύρω στο 60%»

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, εξαπολύοντας βέλη στη ΝΔ για το ΕΣΥ: «Η ΝΔ έβλεπε “κόστος” στο ΕΣΥ, σήμερα βλέπουμε το ανθρώπινο κόστος από την απαξίωση του ΕΣΥ»

«Μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με τη ΝΔ για το «κόστος» των προγραμμάτων μας, όταν ο εκπρόσωπός της πριν από την 21η Μάη περιέφερε ένα πλαστό έγγραφο δήθεν «κοστολόγησης» υποτίθεται από το ΓΛΚ;», διερωτήθηκε αναφορικά με το έγγραφο που παρουσίαζε ο Άκης Σκέρτσος.

«Αλλά και το ζήτημα του «κόστους» χρειάζεται να το δούμε σε νέα βάση. Είχαμε τραγικούς θανάτους τις τελευταίες μέρες λόγω ελλείψεων. Θα πρέπει λοιπόν λόγω «κόστους» να πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο; Ή με όποιο «κόστος» να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να σώσουμε ζωές;», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Αναφορικά με τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα χρόνια ο κ. Δραγσάκης στάθηκε στα εξής σημεία: Ισχυρή και ανθεκτική οικονομία – Δίκαιη κοινωνία – Βιώσιμη παραγωγή πλούτου και δίκαιη διανομή του.

«Η συμμετοχή των έμμεσων φόρων στην Ελλάδα, και να μην υπήρχε πληθωρισμός και ακρίβεια, είναι πολύ υψηλή, γύρω στο 60%. Πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Άρα αυτό πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε και προσέθεσε:  «Τα περί «φιλολαϊκότητας» των έμμεσων φόρων που ακούστηκαν από προβεβλημένα κιόλας στελέχη της ΝΔ, δεν χωρούν καν σχολιασμό».

«Λέει η ΝΔ «δεν θα περάσει η μείωση του ΦΠΑ στον καταναλωτή». Άρα, να κρατήσουμε την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών ως έχει; Επειδή η ΝΔ δεν μπόρεσε και δεν θέλει να θέσει ελέγχους στην αγορά;»

«Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι ένας τρόπος έμμεσης «φορολογίας». Και όσο από τη μία δεν μειώνονται οι έμμεσοι φόροι και οι τιμές και από την άλλη δεν αποκαθίσταται η αγοραστική δύναμη των μισθών, τόσο η κοινωνία θα πληρώνει όλο και περισσότερο»

Άρα, επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι:

· Μείωση έμμεσων φόρων

· Αύξηση μισθών

· Αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης με τιμαριθμική αναπροσαρμογή

· Μείωση φορολογίας στην εργασία.

«Ο κόσμος ακούει φόρους και είναι καχύποπτος. Και δίκαια. Γιατί η ανταποδοτικότητά τους είναι χαμηλή. Άρα να δούμε για τους φόρους: Πόσους, από ποιους και με ποιον τρόπο και παράλληλα πώς ενισχύουμε την κοινωνική ανταποδοτικότητά τους, με υποδομές και υπηρεσίες».

naftemporiki.gr