Skip to main content

Debate: Στο τραπέζι οι όροι της τηλεμαχίας των πέντε

EUROKINISSI

Έχει προταθεί να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό

Συνεδριάζει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή σήμερα στις 14.00, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, αποφασίστηκε ότι η τηλεμαχία μεταξύ των πέντε αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • 1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
  • 6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Όπως αποφαίστηκε, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό, πρόταση που θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής, η οποία θα γίνει παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά κανάλια.

Διαβάστε ακόμη: Προεκλογικό σπριντ από τους πολιτικούς αρχηγούς – Πού θα βρίσκονται σήμερα