Skip to main content

Γ. Βαρουφάκης στο Naftemporiki TV: Πρέπει να υπάρχει προοδευτική φορολογία για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Τι ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Ποια είναι η λογική να έχεις έναν φορολογικό συντελεστή για όλες τις επιχειρήσεις; Εμείς μιλάμε για κλιμακωτή φορολόγηση, δεν νοείται η προπληρωμή φόρου στο 100%, πρέπει να υπάρχει μια προοδευτική φορολογία για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, θα ενισχυθεί η μακροοικονομία μέσα από την μείωση του ΦΠΑ» δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00» με τους Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε πως «αποδεχόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, η πλειοψηφία έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίζει ποια θα είναι η κυβέρνηση, αλλά μπορεί να κάνει και λάθος, εμείς δεχόμαστε το πολιτικό κόστος». Όπως τόνισε, «δεν έχουμε δημοκρατία στη χώρα αυτή, ένα κομματάκι του προγράμματός μας, το “Δήμητρα”, συζητήθηκε παντού χωρίς εμάς».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «το 2015 δεν θα ξαναέρθει, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια τραπεζική κρίση, όλες οι ελληνικές τράπεζες είναι στο χείλος του γκρεμού, δεν χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου, ο κόσμος εκεί έξω θέλει σταθερότητα, εμείς έχουμε πρόγραμμα, πρόγραμμα που δεν συζητήθηκε ποτέ, τα κανάλια μας δαιμονοποιούν».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως «θεωρώ ότι όσοι έχουν παρακολουθήσει τι έχουμε κάνει στη Βουλή, είναι στο χέρι τους να μας ψηφίσουν, δεν θα μπω σε εμφύλιο πόλεμο με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθεί ο Ηρακλής, τα υπόλοιπα κόμματα τι ακριβώς λένε;».

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως «η αριστερά συνετρίβη πανευρωπαϊκά, εμείς κάνουμε την αυτοκριτική μας, το 2015 αντί να βγάλουμε την Ελλάδα από τη φυλακή του χρέους τη βάλαμε πιο βαθιά, το χρέος είναι ένα βαρίδι, δεν υπάρχουν παραγωγικές επενδύσεις στην χώρα, εδώ έχουμε αποτύχει ως αριστερά, αυτή τη στιγμή όμως ιδίως οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουμε υποχρέωση να μειώσουμε την παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη».