Skip to main content

Πολιτικοί αρχηγοί: Μπαράζ περιοδειών και «μετωπική» για τη φορολογία

Intime News

Ασίγαστη η πολιτική σύγκρουση για τη φορολογία και τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων

Με την οικονομία και τη φορολογία να παραμένουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, οι πολιτικοί αρχηγοί εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα το Λουτράκι και την Κόρινθο. Σε χθεσινή συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στην οικονομία και δη στην φορολόγηση.

«Όταν πιέζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ‘πού θα βρείτε τα λεφτά;’, αρχίζει και αποκαλύπτεται η ατζέντα, η κρυφή ατζέντα των φόρων. Το είδαμε πριν από τις εκλογές με τις τοποθετήσεις του κ. Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχίζει και ψελλίζει ότι θα αυξήσει διάφορους φόρους. Σε ένα πράγμα είναι απολύτως ενωμένοι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ: αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στη Δυτική Αθήνα, συγκεκριμένα στους δήμους Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, θα βρεθεί στους Αγίους Αναργύρους στις 11:00 π.μ. και στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Χαϊδάρι στις 12:00.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο «κρίσιμο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης», τονίζοντας όπως σημασία έχει «ποιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, ποιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί». Όπως είπε, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αυξήσει την έμμεση φορολογία, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ. «Και οι έμμεσες αυξήσεις των φόρων δεν χτυπάνε ισοτίμως αυτούς που έχουν μεγάλο εισόδημα, αυτούς που έχουν μεσαίο και αυτούς που έχουν μικρό. Κυρίως χτυπάνε αυτούς που έχουν μικρό γιατί οι άλλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Να λοιπόν, τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Πράγματι έκανε φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και λεηλάτησε μέσα από την έμμεση φορολογία το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και κυρίως των μισθωτών, των εργαζόμενων. Το ζείτε στην τσέπη σας», είπε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι «τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως, όχι τις επιχειρήσεις που προσπαθούν με υγιείς μεθόδους σε μια δύσκολη συνθήκη ανταγωνισμού να έχουν κάποια κέρδη» και κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πριν πάνε στην κάλπη «ποιο είναι το ταξικό τους συμφέρον», το «κοινωνικό τους συμφέρον».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή τη Σητεία. Στις 12:00 θα περιοδεύσει στην τοπική αγορά και στις 20:00 θα μιλήσει στην πλατεία Μικρασιατών.

Σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στις φορολογικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αντικρούοντας την κριτική των στελεχών της Ν.Δ. για «φορομπηχτική πολιτική και κρυφή ατζέντα». «Χαίρομαι για το ότι αυτά τα ζητήματα μπαίνουν με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κι όχι κατά λάθος. Ακούσαμε ότι η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι “φορομπηχτική” για τη μεσαία τάξη και τον ελληνικό λαό. Ήμουν ευρωβουλευτής εννέα χρόνια και, δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, γνωρίζω πάρα πολύ καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και τα μοντέλα φορολόγησης των κρατών της Δυτικής Ευρώπης. Και δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να γίνει Ουγγαρία. Γιατί αυτό είναι το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη: ισχυροί ολιγάρχες, αδύναμη μεσαία τάξη και φτωχοποίηση των πιο αδύναμων Ελλήνων» τόνισε για να προσθέσει: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δουλεύει για τους λίγους εις βάρος των πολλών».

Σε χωριά της Φθιώτιδας, Περιφερειακή Ενότητα στην οποία είναι και υποψήφιος βουλευτής θα περιοδεύσει το Σάββατο 3 Ιουνίου ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρόγραμμα της περιοδείας του έχει ως εξής:

  • 10.00 στη Λάρυμνα
  • 11.00 στο Μαρτίνο
  • 12.30 στη Μαλεσίνα

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 11.00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Μακρακώμη και στις 12.00 θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που πραγματοποιεί το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Φθιώτιδας και η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ για την επέτειο των 81 χρόνων από το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα ενάντια στους ναζιστές κατακτητές στην Καλύβα Στεφανή, στην περιοχή της Σπερχειάδας.

naftemporiki.gr