Skip to main content

Ν. Παπαθανάσης στο Naftemporiki TV: Η μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη

«Θεωρούμε ότι εάν οι συμπολίτες μας επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές, θα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση»

«Ξεκινάμε από την αρχή, οι κάλπες είναι πάλι άδειες, τίποτα δεν είναι δεδομένο για να έχουμε μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση, λέμε με σοβαρότητα ότι θέλουμε να σταθούμε στο πρόγραμμα μας, η μόνη πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως «ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έχει γείρει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν αν, υπάρχουν δεδομένα, εμείς είπαμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν μπαίνει κανένα θέμα συμπόρευσης με τον κ. Βελόπουλο, εμείς θεωρούμε ότι εάν οι συμπολίτες μας επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές, θα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε πως «εμείς είπαμε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να καλύψει το 100% της ακρίβειας, η ακρίβεια είναι ακρίβεια Πούτιν, όχι ακρίβεια Μητσοτάκη, ο κόσμος το έχει καταλάβει, δημιουργήσαμε αναχώματα, κάναμε κάθε τι μέσα σε έναν δημοσιονομικό χώρο που μας επιτρεπόταν για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η Ελλάδα με την πολιτική της έχει τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, όταν υπάρχει μια εφοδιαστική αλυσίδα υπάρχουν διάφορα ενδιάμεσα στάδια που μπορεί να καλύψουν το ΦΠΑ, εμείς θα ενισχύσουμε τα εισοδήματα, θα κάνουμε ελέγχους, θα συνεχιστεί το market pass».

Σημείωσε επίσης ότι «αυξήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια το εισόδημα, έχουμε όμως αποκλιμάκωση και παρατηρούμε μια αρχή σταθεροποίησης των τιμών, δεν υπήρχε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός το 2019 όταν αναλάβαμε, τώρα έχουμε όλα τα εργαλεία».

«Το έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών συμπεριλαμβάνει και την ενεργειακή κρίση που είχαμε, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης την Πορτογαλία, έχοντας προσεγγίσει το 40% επί του ΑΕΠ μας τις εξαγωγές, θα ενισχύσουμε την μεταποίηση και την βιομηχανία εάν μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.