Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη – Αντίπαλός μας ο εφησυχασμός

Γραφείο Τύπου Ν.Δ.

«Κανείς να μην θεωρεί δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα - Χρειαζόμαστε υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μία ισχυρή κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τη Σητεία

Μήνυμα μηδενικού εφησυχασμού μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στη Σητεία, από όπου κάλεσε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Ν.Δ. να μην θεωρούν δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και προειδοποίησε για τον κίνδυνο που ενέχει η «αριθμητική» του εκλογικού νόμου.

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν το πρώτο μήνυμα. Όμως θέλω και εδώ από το Λασίθι, από τη Σητεία, να στείλω ένα μήνυμα: ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τίποτα δεν έχει κριθεί διότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μιλάμε εδώ για δεύτερο γύρο στον οποίο προσμετρούνται τα ψηφοδέλτια του πρώτου γύρου. Εδώ η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό εσείς εδώ θα το κάνετε πράξη, και με ακόμα περισσότερα».

Γραφείο Τύπου Ν.Δ.

«Υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα ισχυρή κυβέρνηση»

Σημείωσε μάλιστα πως η Ν.Δ. βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. «Δεν συμβιβάζομαι, φίλες και φίλοι, με το ίδιο εκλογικό ποσοστό που πήραμε. Θέλω να πάμε και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Προσέξτε όμως, εδώ -και θέλω αυτό να το τονίσω- εγκυμονεί ένας κίνδυνος. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Ο κίνδυνος της αριθμητικής του εκλογικού νόμου» είπε.

Σημείωσε μάλιστα πως «η χώρα σήμερα θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική και η ‘νάρκη’ την οποία άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας απλά για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη». Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία πως «θα απενεργοποιήσουμε τη ‘νάρκη’ και θα έχουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά την 25η Ιουνίου».

Γραφείο Τύπου Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σενάριο να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας με την είσοδο περισσότερων κομμάτων στη Βουλή, προτάσσοντας τα διλήμματα της νέας κάλπης. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία παράξενη κατάσταση, όπου μπορεί στην επόμενη Βουλή να μπουν περισσότερα κόμματα, αυτό -για όσους δεν γνωρίζετε καλά την αριθμητική του εκλογικού νόμου- σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται. Σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μία ισχυρή κυβέρνηση. Θα το πετύχουμε αυτό το ποσοστό, δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά για να γίνει αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε κανέναν εφησυχασμό. Δεν θέλω κανείς να θεωρεί δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να ακούσω ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να σκέφτονται ‘δεν βαριέσαι μωρέ, η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει τις εκλογές, δεν θα μπω στον κόπο να ψηφίσω’» είπε.

«Οι επόμενες εκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη κρισιμότητα από τις προηγούμενες»

«Αντίπαλός μας είναι ο εφησυχασμός και σύμμαχός μας είναι η δυναμική του κόμματός μας, των στελεχών μας, που ξέρουμε ότι και πάλι θα τρέξουν αυτές τις τέσσερις εβδομάδες για να μας δώσουν τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές. Άρα, αυτό το οποίο θέλω να κρατήσετε, σήμερα, είναι ότι οι επόμενες εκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη κρισιμότητα από τις προηγούμενες και η χώρα σήμερα χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα όχι απλά ισχυρή, αλλά σταθερή κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να βρεθούμε στη θέση να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός, των δύο ή των τριών βουλευτών. Αυτό δεν θα μας διευκόλυνε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας» συνέχισε.

Κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους να προσέλθουν ξανά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου για να επιβεβαιώσουν την εντολή που έδωσαν στη Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές. «Και θα το κάνουν οι πολίτες. ‘Δεδομένο’ λέτε, αλλά εγώ έχω μάθει στην πολιτική να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Γι’ αυτό και θα ‘λιώσω και πάλι τα παπούτσια μου’, θα γυρίσω και πάλι όλη την Ελλάδα, για να μιλήσω για την ανάγκη να έχουμε σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας».

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία προόδου. Θα την έχουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η Κρήτη θα δείξει τον δρόμο και πάλι».

«Η Κρήτη θα είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών που συντελούνται στη χώρα μας. Οι πολίτες ψηφίζουν πια με γνώμονα τι είναι καλύτερο για τους ίδιους και για την πατρίδα τους. Δεν ακούν τα ψέματα, τα μεγάλα, των πολιτικών μας αντιπάλων» σημείωσε.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας δε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, καθόλου. Αφήστε τους να ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση. Εγώ τους λέω μια κουβέντα: 25 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε για το ποιος είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για το ποιος είναι κυβέρνηση και κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία».

Τόνισε επιπλέον πως η Ν.Δ. αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ ηττήθηκαν «αυτοί οι οποίοι επένδυσαν στην τοξικότητα και στην πόλωση, απέναντι στη μετριοπάθεια και στον ορθό πολιτικό λόγο». «Ηττημένοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μπορούσαν να σας ξανακοροϊδέψουν όπως το έκαναν το 2015, τάζοντάς σας πράγματα τα οποία οι ίδιοι όχι απλά δεν υλοποίησαν, αλλά έκαναν ακριβώς τα ανάποδα. Ηττημένοι ήταν όσοι είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Ηττημένοι ήταν όσοι έβλεπαν μία ‘γκρίζα’, μία ‘μαύρη’ Ελλάδα, η οποία συγκρουόταν με την πραγματικότητα την οποία όλοι μας βιώναμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr