Skip to main content

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την επανεκλογή Ερντογάν – Ο Δ. Κούρκουλας στο Naftemporiki TV

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών – πρέσβης της Ε.Ε , μιλώντας στο Naftemporiki TV.

«Είναι δικό μας συμφέρον η Τουρκία να παραμείνει στην Δύση, για πολλές δεκαετίες η Δύση λειτούργησε ως ανάχωμα στις βλέψεις της Άγκυρας, η Τουρκία είναι σημαντική και για αυτό η Δύση σωστά πράττει και προσπαθεί να την κρατήσει κοντά της, εμείς πρέπει να είμαστε κοντά στη Δύση για να επηρεάζουμε την συμπεριφορά της, εμείς θέλουμε την Τουρκία κοντά στην Δύση» ανέφερε ο Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών – πρέσβης της Ε.Ε , μιλώντας τη Δευτέρα στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Στη συνέχεια ο κ. Κούρκουλας σχολίασε πως «εμείς πρέπει να κρατάμε ανοιχτές τις πόρτες συζήτησης και διαλόγου και ήταν σωστή η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, εάν υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα στην Ελλάδα θα είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας να συζητήσουμε και μεταξύ μας τι ακριβώς θέλουμε και πως το ζητάμε».

Τέλος ο κ. Κούρκουλας υποστήριξε πως «εάν έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη θα έλεγα ότι δεν θα επιστρέψει στο μαντρί της Δύσης η Τουρκία, πρόκειται ίσως για μια ταυτοτική μεταλλαγή της τουρκικής κοινωνίας η επανεκλογή του Ερντογάν, θα γίνει μια προσπάθεια από την Αμερική να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η Τουρκία, ωστόσο θα παίξει ρόλο το πότε θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, μακροπρόθεσμα εμείς θέλουμε η Τουρκία να επανέλθει στη Δύση».