Skip to main content

Εκλογές: «Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς έλεγχο η νέα κυβέρνηση»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι είπε στο Politico, o Βολφάνγκο Πικολί συνιδρυτής της εταιρείας ανάλυσης κινδύνου Teneo

«Είναι ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για την αντιπολίτευση, ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο Βολφάνγκο Πικολί συνιδρυτής της εταιρείας ανάλυσης κινδύνου Teneo, μίλησε στο Politico, για τα αποτελέσματα των ελληνικών  εκλογών.

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανακάμψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας τη Νέα Δημοκρατία να κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική, και να διευθύνει την κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικό έλεγχο», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τον οικονομικό  αντίκτυπο, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας «θα είναι ευπρόσδεκτο από τους επενδυτές»  για να προσθέσει ωστόσο: «αλλά η κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σύστημα μαζί με μια αδύναμη αντιπολίτευση, μπορεί να εγείρει ανησυχίες για τον πελατειακό χαρακτήρα της και την ποιότητα της άσκησης πολιτικής».

«Η ηχηρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε επίσης στο Politico ο Θανάσης Μπακόλας, ο κεντροδεξιός, γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά από το 2000 που κυβέρνηση στην Ελλάδα, αναδεικνύεται ισχυρότερη μετά την λήξη της θητείας της.

«Μήνυμα στις Βρυξέλλες; Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον όλων εκείνων εκτός Ελλάδας, που αμφισβητούν επίμονα την ποιότητα της ελληνικής δημοκρατίας και τη βούληση του ελληνικού λαού, κατέληξε ο κ. Μπακόλας.

naftemporiki.gr