Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης από το Θησείο: «Να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019»

«Ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος κυνηγός της μεσαίας τάξης»

Στον  πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει την τελευταία ομιλία, πριν πέσει η αυλαία της εκλογικής μάχης τα μεσάνυχτα.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Είμαστε ξανά εδώ στην καρδιά της Αθήνας, έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μπλε».

«Η παρουσία δεν είναι απλά ασύγκριτα μεγαλύτερη, αλλά και ασύγκριτα πιο δυναμική από αυτή του 2019 συνέχισε. Από την ίδια θέση τότε τόνιζα ότι σημαντική για εμάς είναι η φύλαξη των συνόρων και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα που πρέπει να φυλλάσονται. Δεσμευόμουν ότι θα μειώσουμε φόρους. Τέσσερα χρόνια τίμησα τα λόγια μου και έκανα πράξη τα έργα μου. Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας», υπογράμμισε.

«Το 3ο Μνημόνιο ήταν αχρείαστο»

Κάνοντας σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε:

«Βλέπω τον κ. Τσίπρα να υψώνει το δάχτυλο, απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Είπε σε όλα όχι. Ακόμα και στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής και τώρα ξέρουμε γιατί το έκανε. Κλείνει το μάτι».

«Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο του. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακούστε το καλά. Ο κ. Κατρουγακλος βεβαίωσε ότι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει νέα φοροκαταιγίδα. Αυτά που μαρτύρησε ο κ. Κατρουγκαλος είναι η πραγματική τους ατζέντα. ‘Αθελα του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αρχηγό αδιόρθωτο», συμπλήρωσε.

 Για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε συνυπευθυνότητα στο χάος.

« Τι θα πει να μην είναι πρωθυπουργός αυτός που ψηφίζουν οι πολίτες; Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα νιώθουν οτι ζουν καλύτερα από το 2019. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και θρυμματισμένο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ρισκάρουν όσα κατέκτησαν», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε οτι η χώρα έχει ανάγκη από σιγουριά. «Οι πολίτες συστρατεύονται στο πλατύ μέτωπο που απλώνει η ΝΔ», πρόσθεσε.

«Το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από τέσσερα χρόνια θα πετυχαίνει δεύτερη μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει τα πάντα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Βάλαμε τα θεμέλια μιας χώρας. Με την βοήθεια του ελληνικού λαού θα συνεχίσουμε το έργο. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουμε την ανοικοδόμηση της χώρας, συνέχισε και ζήτησε «να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019».

«Σήμερα μπορούμε να λέμε τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δις, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία», συνέχισε, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 650 στα 780 ευρώ και οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

«Τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν, όσο κι αν κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν » σημείωσε ακόμη.

«Ο φράχτης στον Έβρο σε δυο χρόνια θα έχει τελειώσει. Τα σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίζονται όπως και οι έρευνες για το φυσικό μας πλούτο», συμπλήρωσε.

«Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι «και στο μέτωπο της διπλωματίας δεν μείναμε στάσιμοι», πως είμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος και η φωνή της Ελλαδος ακούγεται.

«Αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη», επανέλαβε με έμφαση.

Μιλώντας για και στο πρόγραμμα του για την επόμενη τετραετία, σημείωσε: «Να κρατήσετε 4 μεγάλους στόχους. Καλύτεροι μισθοί για όλες και όλους. Νέο εθνικό σύστημα υγείας. Αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού. Περήφανη και ισχυρή πατρίδα».

« Σε 100 μέρες θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα»

«Απελευθερωθήκαμε από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αναβαθμιστήκαμε 12 φορές και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησής μας θα έρθει και η επενδυτική βαθμίδα» είπε ακόμη κάνοντας  εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε

«O EΦΚΑ βγάζει τις συντάξεις στην ώρα τους, όχι σε δύο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πρόσφατες τραγωδίες έδειξαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Οπως και στην παιδεία. Εμείς κάναμε 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια» σημείωσε αναφερόμενος για την Παιδεία.

«Πρέπει το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρής και σταθερής ηγεσίας», συνέχισε.

«Αυτό είναι το διλημμα τελικά. Ποιον θέλετε για πρωθυπουργό της χώρας; Σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα; Ελαφρύνσεις ή επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου με φοροεπιδρομές; Θελουμε να συνεχίσει η ΝΔ το έργο της; Προσωπικά έχω κάνει τον απολογισμό των τεσσάρων ετών. Είδα τις επιτυχίες μας και τις αδυναμίες μας. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι νιώθω και προσπαθώ. Έδωσα και τη ψυχή μου. Η ψήφος είναι επιλογή, δεν είναι υπεκφυγή, δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να πορευτούμε ενωμένοι σε αυτό το διαρκή αγώνα για ευημερία. Μη ξεχνάτε οτι την Κυριακή το πρωί όλες οι κάλπες θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ να έχουν γεμίσει με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ξεκινάμε από την Ακρόπολη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα , για μια αυτοδύναμη ΝΔ. Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε. Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Πάμε μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Για Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αφού ανέφερε ότι σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, συνεχάρη  τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό της Euroleague.