Skip to main content

H οικονομία στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης: Ν. Παπαθανάσης και Δ. Βίτσας στο Naftemporiki TV

Ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Δημήτρης Βίτσας μίλησαν στο Naftemporiki TV

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV μίλησαν ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Παπαθανάσης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Παπαθανάσης αρχικώς σχολίασε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε στην Ευρώπη, όπου ο πληθωρισμός υπάρχει, είναι αποτέλεσμα του πολέμου, έχει δημιουργήσει ασύμμετρη συμπεριφορά της οικονομίας». Όπως σημείωσε, «τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 3%, δεύτερος χαμηλότερος στην Ευρώπη και στα τρόφιμα στο 11%, πάλι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη». Επεσήμανε, δε, ότι «αυτό το οποίο κάνουμε βλέποντας την ακρίβεια, είναι να δημιουργήσουμε αναχώματα όπως αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και με το καλάθι του νοικοκυριού για τα τρόφιμα και με το market pass». «Εμείς λέμε την αλήθεια, λέμε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που προσπαθήσαμε και πετύχαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα, έχουμε πολλές επενδύσεις, πάνω από 300.000 Ελληνίδες και Έλληνες βρήκαν δουλειά και έτσι θα συνεχίσουμε». Ανέφερε εξάλλου ότι «μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι μετά από κάπου αλλού θα πρέπει να βρούμε τα λεφτά, άρα να φορολογήσουμε».

Ο κ. Βίτσας από την πλευρά του σχολίασε πως «η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να συγκεντρώνει χρήματα για να δίνει επιδόματα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βελτιώσουμε την οικονομική θέση του εργαζόμενου, μειώνοντας το κόστος ζωής». Ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το κράτος σαν επιχείρηση της γειτονιάς, η οικονομία αφορά τους ανθρώπους, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα συνθήκη δίδυμων ελλειμμάτων, κάτι που είναι επικίνδυνο και έχει να κάνει με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας».

Ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε πως «το 2022 θα είμαστε ισοσκελισμένοι και το 2023 θα έχουμε πλεόνασμα, οι επενδύσεις είναι αυτές που θα παράξουν πλούτο και θα προσθέσουν στα δημόσια ταμεία». Σημείωσε επίσης ότι «έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα, τα προγράμματα θα πρέπει να κοστολογούνται για να μαθαίνει την αλήθεια ο ελληνικός λαός, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 83 δισεκατομμύρια».

Ο κ. Βίτσας απάντησε πως «εμείς λέμε ότι το πρόγραμμά μας είναι 5,5 δισ. κατά έτος, δηλαδή 22 δισ. στην τετραετία, η Ν.Δ. δεν μας έχει πει πώς βγάζει τα 83 δισεκατομμύρια». Συμπλήρωσε επιπλέον ότι «η διαδικασία κοστολόγησης δεν είναι μια πλήρως αντικειμενική διαδικασία, η κοστολόγηση των προγραμμάτων δεν γίνεται μια εβδομάδα πριν τις εκλογές».