Skip to main content

Υποκλοπές: Τσίπρας- Ανδρουλάκης ζητούν απαντήσεις από την εισαγγελέα που «είδε» εθνικό λόγο

Intime News

Η δημόσια παραδοχή του κ. Μητσοτάκη στην τηλεμαχία ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας» προκάλεσε κλιμακωτές αντιδράσεις από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ανδρουλάκη.

Πίεση στην εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου για απαντήσεις ασκούν με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής την επαύριο του debate όπου ο πρωθυπουργός απεκάλυψε πως δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί το «πράσινο φως» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη καθώς δεν αποτελούσε «κανένα κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια.

Η δημόσια παραδοχή του κ. Μητσοτάκη στην τηλεμαχία ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης» προκάλεσε χθες κλιμακωτές αντιδράσεις από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ανδρουλάκη οι οποίοι ζήτησαν επίμονα εξηγήσεις από την Εισαγγελέα που επέτρεψε την παρακολούθηση για υποτιθέμενους «εθνικούς λόγους». «Γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε – η εισαγγελέας της ΕΥΠ – τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις; Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί εννέα μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;» ρώτησε σε έκτακτες δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Αντίστοιχα ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυρία Βλάχου να «απολογηθεί». «Πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο Π. Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου γίνεται για εθνικούς λόγους» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής. «Να μας πει η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου υπέγραψε ότι η παρακολούθησή μου έγινε για εθνικούς λόγους» είπε επίσης και συμπλήρωσε: «ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή δηλώνει ότι η κυρία Βλάχου κακώς υπέγραψε επικαλούμενη εθνικούς λόγους».

Τσίπρας: Τι ακριβώς υπέγραφε η κυρία Βλάχου;

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο θέμα σε προεκλογική ομιλία του χθες το βράδυ στη Λάρισα όπου σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός είπε στο debate «όσα δεν τολμούσε να πει» για εννιά μήνες. «Για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις» ανέφερε. «Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τι ακριβώς υπέγραφε η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιμένει ο Ν. Ανδρουλάκης για υπαίτιους: «στη φυλακή πρέπει να πάνε»

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε και στη δήλωσή του που έκανε αίσθηση στο debate ότι οι υπαίτιοι των παρακολουθήσεων πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. «Θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών ευθυνών τους» είπε αργότερα σε συνέντευξή του σε βραδινό τηλεοπτικό δελτίο.

«Προφανέστατα αν καταδικαστούν δεν θα τους στείλουμε για διακοπές στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Στη φυλακή πρέπει να πάνε» σημείωσε ακόμη χαρακτηριστικά. Καταλόγισε μάλιστα στους υπαίτιους των κρατικών υποκλοπών «καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «προσβολή της Δημοκρατίας», «υπονόμευση των θεσμών». «Υπάρχει και θέμα εθνικής ασφάλειας από τη στιγμή που παρακολουθούσαν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα» είπε ακόμη και υπογράμμισε ότι περιμένει από τη δικαιοσύνη να κάνει «σωστά τη δουλειά της και να μάθουμε τι έχει συμβεί σε αυτή την νοσηρή υπόθεση».