Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Και με μισή μονάδα μπροστά, ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές

Intime News

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε», σχολίασε σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές της 21ης Μάη θα βγάλουν κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Open Tv το πρωί της Δευτέρας.

Εξηγώντας το σκεπτικό του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές, αυτές θα έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος, Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Επίσης, εκτίμησε ότι τα μικρότερα κόμματα θα βρεθούν σε συμπληγάδες και δεν τα συμφέρουν οι δεύτερες εκλογές, γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες να μην παίρνουν τοις μετρητοίς ό, τι ακούνε προεκλογικά.

Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους, συντηρητικούς και προοδευτικούς, να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή, ζήτησε καθαρή νίκη με ισχυρό ποσοστό. «Τώρα τα ψέματα τελειώνουν. Αυτός που θα κερδίσει στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα έχει τον πρώτο λόγο για τον σχηματισμό κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι και μισή μονάδα μπροστά να αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάρει ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές και θα βρει τρόπο να σχηματίσει κυβέρνηση. Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ θα ψάξει να βρει συμμάχους και θα επιδιώξει συνεργασία με μεμονωμένους βουλευτές.

Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε και όσον αφορά ένα πιθανό debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δεύτερες εκλογές (όπως είπε ότι θα γίνει ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί) γελώντας και λέγοντας ότι αυτό θα είναι ένας σοβαρός λόγος για να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Υπογράμμισε όμως ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, ούτε σε ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα διαθέσει το 5% στην παιδεία και το 7% στη δημόσια υγεία, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας «με τη χειρότερη Δεξιά της Μεταπολίτευσης».  «Είναι οξύμωρο να διεκδικεί αποκλειστικότητα στην παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και να αφήνει ανοιχτό να συνεργαστεί με τη Δεξιά του Μητσοτάκη» είπε, προσθέτοντας ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο, τη Δεξιά».

Παράλληλα, σχολίασε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές τελευταίας στιγμής, επαναλαμβάνοντας ότι δείχνουν πανικό.  «Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», δήλωσε.σχολιάζοντας πως ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, κάτι που «δε δείχνει σοβαρότητα», ούτε δίνει την «εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δε θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ», σημείωσε τονίζοντας πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.